luni, 30 martie 2009

Ba chiar ma supar frate !

Citesc blogul lui Dan Carlan care spune "Ce ziceti de posibilitatea ca, in cazul unei liste de partid, electoratul sa fie cel care stabileste locul fiecarui candidat pe lista?.,.......primele patru locuri pe lista PDL sunt alocate unor personalitati de anvergura nationala (Theodor Stolojan, Monica Macovei, Cristian Preda si Traian Ungureanu- ultimii doi hai sa fim seriosi ...).- urmatoarele 8 locuri (de la 5 la 12) sunt alocate (cate unul in fiecare caz) pentru cele 8 regiuni de dezvoltare, pentru a se asigura o reprezentare echilibrata si democratica la nivel regional Daca Iasul (aflat acum, la pornire, pe locul 25) obtine cel mai bun rezultat dintre judetele de pe locurile 13-43, atunci candidatul iesean este primul validat pentru mandatul nr 13.

Acum vine cireasa de pe tort....
Principiul este simplu: ieseni, vrem loc eligibil, adica un iesean in Parlamentul European? Foarte tare, poftim la vot, alege PDL si rezultatul obtinut de PDL in judetul Iasi determina castigarea mandatului. Daca nu, nu te supara frate!
Ba chiar ma supar frate, de ce sa trebuiasca sa ies sa votez lista PDL care contine nume ce nu sunt pe placul meu iar candidatul nostru se afla pe locul 25? NU IES LA VOT IN ACESTE CONDITII - nu aveti decat sa va scoateti basma curata dupa ce prezenta la vot va fi foarte scazuta pe 7 iunie.

PS Daca PSD va reusi sa obtina un loc eligibil pentru Iasi , VOI VOTA LISTA PSD desigur.

3 comentarii:

Paul spunea...

Ai o gandire extrem de pragmatica. Cred ca ceea ce folosesti tu se numeste in politologie "teoria votului util", adic alegatorul are drept motivatie interioara identificarea cu unul din candidatii de pe listele de partid, candidat care ii este cel mai apropiat, geografic vorbind.
Numai bine.

Anonim spunea...

Felicitări pentru titlul de bloglerul săptămânii!!!!!!!!!!!!
Bravo, ţine-o aşa mai departe!!!!! Spre oftica duşmanilor şi anonimilor frustraţi!!!! Bravo fată!!!!
Gabi

Loredana Popovici - ANTON spunea...

multumesc draga