vineri, 26 iunie 2009

Un bac de 2 lei

Cam asa este bacul anul acesta - expresia apartine unui profesor, satul de ceea ce se intampla la examenul de bac . Anul trecut la un liceu puteai vedea 100 de lucrari identice , dovada ca se copiase altfel nu aveau cum fi chiar identice insa Nina Rusu din ministerul Educatiei s-a facut ca nu este nimic suspect.

Nu am reusit sa ma uit sa vad daca au boicotat examenul insa nu cred ca s-a intamplat acest lucru.

Tarifele de anul acesta: 50 de mii/elev supravegherea - adica profu se face ca nu vede. Anul trecut la un liceu a fost nevoie de o vizita a inspectorului ca sa se constate ca se copie - pana la aparitia lui supravehetorul probabil dormea...

un punct pentru marirea notei costa 250 lei si 100 de lei costa ca un profesor sa gaseasca lucrarea la centru pentru a se mari nota. Pariu ca nu vor fi foarte multecontestatii ? Cel putin la unul sigur nu va fi insa asteptam finalul bacului ca sa venim si cu dovezi.

S-a dorit instalarea de camere video in sali insa directorii "nu au avut timp" sa le achizitioneze. Anul trecut la acvest liceu de ex, unii elevi aveau subiectele gata inainte de a incepe oficial deoarece se trimieteau sms - uri de la bucuresti pentru preteni.

Daca un prof supravegheaza 100 de elevi ori 2 lei de candidat da o suma de aprox 1.5 milioane de lei vechi , dupa ce se opreste si impozitul . Sunt ferm convinsa ca vor fi note mari la bac, desi unii nu stiu nici macar pe lume traiesc.

Voi reveni cu amanunte

Un comentariu:

Anonim spunea...

Asa este, se practica de cand lumea, s-au cam micsorat preturile in schimb, se vede cat de disperati au ajuns profesorii in Romania!