marți, 23 iunie 2009

A fost emis un mandat de arestare în vederea extrădării lui Necolaiciuc

Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti informează că autorităţile americane au admis cererea de arestare provizorie în vederea extrădării formulată de MJLC privind pe cetăţeanul român Mihai Necolaiciuc.
Astfel, procurorul de caz din Statele Unite a informat MJLC că un judecător american a emis în data de 22 iunie un mandat intern de arestare în vederea extrădării pentru Mihai Necolaiciuc.

MJLC va continua cooperarea în acest caz cu autorităţile americane până la extrădarea efectivă a lui Mihai Necolaiciuc, potrivit procedurilor prevăzute de lege.

MJLC mulţumeşte DNA, Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, Ambasadei României la Washington şi ataşaţilor de interne pentru buna colaborare inter-instituţională.

Totodată, MJLC mulţumeşte tuturor jurnaliştilor care au inţeles că natura procedurii de extrădare a impus o atitudine rezervată din partea autorităţilor şi asigură că miercuri, în cadrul unei întâlniri cu presa care va avea loc începând cu orele 12, la sediul ministerului, vor fi oferite detalii tehnice legate de acest caz.


Departamentul Comunicare al Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti

Niciun comentariu: