marți, 18 noiembrie 2008

Silviu Dascalu - Ziarul Lumina pronostic

"Interesantă provocarea Loredanei, însă, să vedem dacă am înţeles bine. Eu am înţeles să ne dăm cu părerea despre toţi, că eu oricum nu sunt din Iaşi, deci...nu contează optiunile mele.
Aşadar, pe colegiul 1 la deputaţi, bag mâna în foc aproape că va ieşi Traian Dobre, aşa că îşi va putea duce liniştit somnul în Parlament încă patru ani.
Pe colegiul 2, Anechitoaiei (Anechiţoaiei- nu ştiu cum se prononunţă..)... Glumesc, evident. Naşu Reluţu pupă fotoliul din nou.
Colegiul 3 e interesant foarte interesant. Aici avem parte de o luptă pe bune şi cu şanse pentru fiecare candidat. Sunt aproape convins că Nechifor va ieşi, pentru că nici tata Simirad şi nici consăteanul Movilă nu cred că va putea să contracareze tipul de campanie dus de expertul Nechifor.
În colegiul 4 cred că va triumfa Sălăvăstru, pentru că e susţinut prea tare de Naşu Fenechiu. Deşi se chinuie şi Bulgaru şi Mocanu...cred că cele mai multe voturi le va avea bâ..., pardon, finul lui Fenechiu, Valică Sălăvăstru. Bine, să vedem redistribuirea, care poate aduce surprize. Aici mă îndoiesc că va ieşi cineva din prima.
Colegiul 5, Răţoi.
Colegiul 6, cred că Stanciu, deşi Ţicău se zbate destul de tare.
Pe 7, cred că Narciza Nedelcu. Ar fi o surpriză, şi chiar una plăcută aş spune. Nu am nimic cu Adomniţei dar...o prefer pe Narciza.
Colegiul 8...nu am nimic cu pedeliştii, dar cred că madam Gavrilă va sufla fotoliul fără probleme. Deşi ar putea să apară o surpriză şi din partea doctorului Ciuhodaru. Mai ales că medicii sunt la modă.
Colegiul 9 va fi condus de Tompea. Deşi s-a agitat Oajdea destul de puternic...cred că nu s-a agitat suficient.
Colegiul 10 cred că va fi suflat de Iacoban. Gigi l-a ajutat destul de mult în ultimii ani. Şah în cartiere, concursuri pentru pensionari, bani de la primărie pentru ele.... Cred că are şanse.Spânu....mă îndoiesc că are şanse prea mari.
Colegiul 11 cred că va fi luat de Ivan. Sunt trei tineri care candidează aici, cu şanse relativ egale, dar totuşi cred că Ivan va fi ieşi triumfător.
Colegiul 12, Nicuşor. Cozmanciuc nu cred că are şanse, cu toţi banii lu Fenechiu. Chiar dacă Fene bagă cărbuni din plin la doi oameni, Sălăvăstru şi Cozmanciuc, cred că acesta din urmă va rămâne de căruţă. Cu toate canalizările şi electrificările promise. Şi chiar îl prefer pe Nicuşor. Merită din două motive: a făcut treabă la prefectură şi i-a dat cu mucii în fasolea lui Relu. Eu îl susţin şi îi urez succes. Aşa, făţiş.

La senat, pe colegiul 1 şef e Vosganian. Bine, vine Postu puternic din urmă (cu bălăcăreli), dar tot liberalul e favorit.

Pe colegiul 2, Flaişer nu are ce face cu contracandidaţii săi. Probabil că de aceea nici nu se agită prea tare. (De fapt, oricum nu prea îi stă în fire să chletuie bani aiurea :D ). Nu am înţeles de ce s-a băgat Terinte, de la PNL...
Colegiul 3, va reveni democrat liberalilor.
Colegiul 4, de unde fac şi eu parte, ca ieşean adoptat, cred că revine Mihaelei Popa. Nani... e tare că e de la PSD, dar nu suficient. Iar Eudoxiu....
Pe 5 Senat, cred că va ieşi Oprea. Deşi nu se agită prea tare, cred că va ieşi, chiar dacă îi va sufla în ceafă tot timpul Burlea.

Cât despre pe cine susţin eu....pe nimeni. Că sunt din Bacău, şi nu am cum să votez în Iaşi. Acolo aş putea vota pe Hrebenciuc la deputaţi, sau un vecin de sat pentru senat. Oricum nu sunt personaje prea cunoscute.

Dacă aş vota în Iaşi, în colegiul în care locuiesc, adică în colegiul 4 senat şi 8 la deputaţi, aş vota pe Mihaela Popa şi pe Camelia Gavrilă.

Şi ceilalţi vor pupa fotolii. Numai că nu se ştie sigur cine a stat cu fundul pe ele..."

2 comentarii:

Loredana Popovici - ANTON spunea...

nu stiu pe ce colegiu locuiesti, insa pe colegiul 2 daca nu ma insel, tre sa citesc pe blog , candideeaza fostul iesean, Tudor Chiuariu si o prietena de a mea , Codruta Arvinte. Eu daca as locui acolo i-a dat votul Codrutei pentru sloganul ala fain care il are ...dupa 18 ani de stat in genunchi .....

Blogoslovul spunea...

:) eu sunt in colegiul 3 senat si 12 camera deputatilor si sungurul personaj de care am auzit e Hrebenciuc, pe care...nu m-ar trage inima sa il votez