vineri, 25 iulie 2008

Potop la Iasi

Cand mi-a spus cineva de la Bucuresti zilele trecute ca vin ploile in Iasi nu ma asteptam sa vina potopul . Am preferat astazi sa nu deschid televizorul si nici calculatorul insa la un moment dat trebuia sa vad ce s-a intamlat. Stam destul de rau. Bine ca nu s-au inregistrat victime omenesti cum a fost la Suceava . La inceput aflu ca aproape 200 de locuinţe au rămas izolate, iar 70 de locuinţe şi 220 de gospodării au fost inundate. Autoritatile au instituit codul rosu de inundatii pe Siret, pina la confluenta cu raul Moldova. Se pare ca 16 localitati din judetul Iasi vor fi lovite de viituri puternice printre care Lespezi, Pascani, Stolniceni, Hirtoape, Mogosesti, Halaucesti, Rachiteni, Al.I. Cuza.

Autoritatile nu stau relax si muncesc(cum e si normal). Prefectul Marius Bodea a fost vazut pe la televizor cum mergea prin judet noaptea trecuta .A dat dispozitie si s-a trimis in Costesti 5000 de litri de apa minerala din Rezerva Nationala de Stat deoarece apa din peste 300 de fintini din comuna nu este potabila.
Urmeaza noi raportari deoarece a mai fost o rafala de ploaie torentiala care a durat cam o ora.

Am mai citit ca a fost afectata si circulatia trenurilor. Pe mai multe rute, traficul feroviar este intrerupt total, deoarece terasamentul a fost spalat, iar stilpii de tensiune au fost inclinati. Este vorba de calea ferata din localitatile Tirgu Frumos – Ruginoasa, Darmanesti – Cacica, Putna – Gura Putnei, Dolhasca – Falticeni, Gura Putnei – Galanesti.

Informatiile sunt cele raportate, mai sunt multe cazuri care nu au fost mediatizate deoarece se pastreaza discretie, cat de mult se poate . Sunt convinsa ca realitatea la Iasi e mult mai cruda.

Niciun comentariu: