luni, 21 iulie 2008

Mini-plantatie de porumb in cartierul Frumoasa



Iesenii se numara printre cei mai mari consumatori de malai ai Romaniei, sau cel putin asa reiese din datele statistice.

Potrivit datelor publicate in Anuarul Statistic al judetului Iasi, cantitatea de malai consumata lunar, de moldoveni, este dubla in comparatie cu media pe tara. Astfel, daca in celelalte regiuni ale Romaniei, o persoana utilizeaza lunar 1,2 kg de malai, in regiunea de Nord-Est, cantitatea ajunge la 2,8 kg.

Mamaligari cu porumb in regula

Si, pentru ca nu degeaba se spune ca moldovenii sunt mamaligari, locatarii blocului 777 din cartierul Frumoasa se mandresc cu acest lucru si au avut o initiativa mai putin obisnuita. In spatiul verde din fata scarii, o familie de pensionari a plantat porumb. „Este foarte frumos ceea ce am facut noi, pentru ca, dupa cum vedeti, spatiul verde este ingrijit, iar porumbul a crescut frumos. L-am si plivit, ca sa nu creasca buruienii. Noi mancam mamaliga de cand suntem mici“, a spus locatara care a avut initiativa.
La randul lor, sefii Directiei Agricole pentru Dezvoltare Rurala Iasi au un sfat pentru micii producatori. „Daca tot iubesc popusoiul, este pamant la marginea Iasului, unde pot cultiva, pentru ca in spatiul ala ar trebui sa planteze flori sau iarba. Dar daca au facut vreo 30 de stiuleti, le recomandam sa-i foloseasca cat sunt inca tineri si sa-i fiarba, pentru ca prea mult malai n-au cum sa faca“, a spus Neculai Olariu, director adjunct la DADR Iasi.

Niciun comentariu: