luni, 28 iulie 2008

Femeia in clasa politica de misogini

Citeam ca zilele trecute, la Alba Iulia s-au intalnit doamnele din PDL unde au semnat o declaratia de sustinere a candidaturilor feminine pentru alegerile generale. Ele sunt de parere ca reforma clasei politice din Romania, prin introducerea votului uninominal, nu poate fi completa decat daca toate partidele politice vor tine cont si de perceptia publicului fata de implicarea femeilor in acest domeniu. Mda...
Este incredibil cum in secolul 21 femeia din Romania inca mai incearca sa convinga clasa politica de misogini ca este capabila sa faca politica . Citeam comunicatul din presa din care voi reproduce cateva pasaje “Femeile Democrat-Liberale reprezinta si sustin un nou profil al candidatului pentru parlament, cel care are in spate proiecte pentru cetatenii pe care ii reprezinta si care se dedica realizarii acestora”, “Partidele politice nu trebuie si nu pot ignora cel mai mare segment social, femeile”. Finalul este spumos : Organizatia de Femei a Partidului Democrat-Liberal sustine toate candidaturile militantelor sale pentru alegerile parlamentare viitoare si pune la dispozitia partidului toate resursele pentru atingerea obiectivelor de castigare a alegerilor”.
Intrebarea este : domnii de la conducerea partidelor chiar vor da o mana de ajutor doamnelor ( adica sa le ofere un colegiu)?
Luam situatia de la Iasi . In filiala PD-L batalia este la cutite , fiecare incearca sa isi aleaga cel mai bun colegiu . Unii spun ca Dan Carlan imparte colegiile dupa bunul plac, altii spun ca nu e chiar asa si i se va impune de la centru . Frustrarea este mare la unii ca dupa ce au "prasit" in filiala multa vreme, se trezesc ca vin outsiderii si primesc un colegiu . Si aici exemple sunt , fostul prefect Paduraru, fostii pesedisti Ionel Agrigoroaie si Gabriel Surdu. Sa revenim la femei . Cand vorbim de acest partid , singura femeie care iti vine in minte este Mihaela Popa , care chiar face o impresie buna . Va avea un colegiu in Iasi, insa restul doamnelor nu sunt cunoscute decat in cerc restrans. Au inceput sa fie promovate si mai ies la cate o conferinta de presa, insa nu au comportamentul unui politician . Nu sunt sigure pe ele iar daca le iei la bani marunti pe un anumit subiect , se pierd. Femeia in politica trebuie sa se comporte exact ca un barbat : sa fie vicleana, parsiva, impunatoare, dominanta si pentru ca totusi este femeie trebuie sa ramana o doamna. Si pana cand se va ajunge ca in politica doamnele sa fie egale cu domnii , va mai curge multa apa pe Siret si Prut.
PS: Va provoc la un exercitiu de imaginatie si sa incercati sa vedeti cum ar fi la Iasi PSD, PNL, PDL si PC conduse de femei. Oare in PC mai exista vreo femeie ? Eu reusesc sa vad doar la doua partide acest lucru….

2 comentarii:

Marius Bojor spunea...

buna, cum faci sa apara si titlul ultimei postari la cei din lista ta de bloguri? as vrea sa apara si la mine asa:)

Anonim spunea...

Aceasta tema este pur si simplu fara pereche:), este foarte interesant pentru mine:P Bravo !! vreau sa mai vad in continuare discutii pe tema asta!