duminică, 27 iulie 2008

Iasul, orasul care aspira la statutul de capitala europeana

Piata Unirii, duminica ora 20.00. Zona centrala, statia de tramvai. In statie, lumea asteapta mijloacele de transport in comun, pe strazi tineri , batrani, femei , barbati, ori se plimba ori se grabesc sa ajunga spre casa. Putin mai incolo de statie, doua persoane, sprijinite de cladirea unde se afla terminalul de la Bursa Romana de Marfuri daca nu ma insel , una de sex feminin si una de sex masculin, se desfasurau in toata splendoarea lor. Nu aveau mai mult de 17 ani , nestingheriti, tipa tragea de zor din punga de aurolac iar tipul vomita de zor intr-o punga de hartie. Imaginea era de-a dreptul gretoasa motiv pentru care nu am fost in stare sa scot aparatul foto din geanta.
Ce este interesant , desi avem politie comunitara care , spera sa ajunga politie locala, astfel de lucruri se intampla frecvent. Acolo este cuibul aurolacilor si pot fi vazuti in fiecare seara. Cei doi erau pasnici pentru ca avea fiecare treaba, insa au fost seri cand o individa asculta la un casetofon mare, model vechi , manele( era alimentat de la un chiosc din preajma) iar un aurolac alerga si urla ca din gura de sarpe , probabil era sub influenta unor chestii . Nu m-ar fi mirat ca cineva sa se trezeasca cu ceva in cap sau pur si simplu sa se trezeasca cu acel individ ca se izbeste.
Oare cat timp trebuie sa mai suportam astfel de persoane in preajma noastra , care sunt violente iar la un incident , se constata ca nu a fost vina lor deoarece nu erau in toate facultatile mintale ?(amintiti-va de violatorul din Nicolina, individul care si-a decapitat mama si i-a pus capatana pe pervaz vreo 4 ore si multe alte cazuri ). Politia Comunitara oare ce spune? Acele persoane au voie sa stea acolo? Cred ca am sa ii intreb zilele acestea .... Si eu aveam pretentia sa ma simt in siguranta in zonele periferice ale Iasului...

3 comentarii:

Anonim spunea...

Te vaiti atat ca nu iti place ce ai vazut in mica excursie cu autobuzul din Piata Unirii pana acasa, dar uiti sa mentionezi ca nu ai mai avut "ocazia" sa circuli cu taxiul. Querida, daca ai mai lasa circulatul cu taxiul ai vedea si mai multe specimene decat ce ai descoperit in Piata Unirii. Daca vrei senzatii "tari" te sfatuiesc sa circuli si cu tramvaie spre orice destinatie iti v,a pofti inimioara. Have fun si traiasca anul descoperirilor!!!! :d

Florin, colegutul tau drag de la IasiInfo.ro........=)))))

Anonim spunea...

draguta, era o perioada cand nu circulam cu taxiul, dar de cand am avut parte de neplaceri in zona in care locuiesc si anume, cartierul Frumoasa, prefer sa circul cu taxiul, pentru ca sunt in siguranta. Recunosc ca este tare neplacut sa circuli cu mijloacele de transport in comun . Dimineata pe ruta 41 barat, in autobuzul care vine de la Ciurea, era o imagine dezolanta ; unul infuleca cu pofta dintr-o paine semn ca ajunsese la oras si se infrupta din delicatesa, un alt personaj cred ca nu se mai spalase de o saptamana iar un batran, care abia se misca , incerca sa se aseze pe un scaun. A fost nevoie sa il ajute cineva sa urce in autobuz si sa il aseze pe scaun. De ce trebuie sa fie pline autobuzele dimineata cu persoane care abia se misca ?

Anonim spunea...

Pupushe, ti-am inteles supararea, dar cred ca trebuie sa te adresezi la Primarie si la Politia Comunitara. cat despre cei care abia se misca, cred ca noi tinerii ar trebui sa mergem pe jos. Asa am scapa de toti nebunii, drogatii si dezaxatii care merg fara nicio problema in majloacele RATP si uite asa ne-am multumi doar cu faptul ca mergand pe jos, vom vedea doar politistii comunitari care freaca menta pe banii publici. Vezi? Intotdeauna e o parte frumoasa a lucrurilor!

Florin, dragul tau coleg:d