luni, 21 iulie 2008

Julio Iglesias nu va uita niciodata Iasul, Busuioc nici atat

Spun acest lucru din doua motive: unu, la Iasi din cauza ploii s-a stricat aparatura de milioane de euro si a fost nevoit sa amane concertul de la Constanta si doi, raceala cu care au fost primiti de publicul iesean.

Se spune ca implinim 600 de ani de atestare documentara, insa se stie ca nu este chiar asa deoarece avem mai multi ani ca Bacaul, care sarbatoresc si ei tot 600 de ani. In fine, ideea e ca in acest an aniversar, Iasul a avut ocazia sa vada in concert unul dintre cei mai mari artisti , cel putin eu asa il consider. Lucrul acesta l-a spus si Julio Iglesias pe scena aplasata pe stadionul “Emil Alexandrescu”; “aveti in fata dumneavoastra cel mai mare artist al tuturor timpurilor”. Nu imi mai amintesc daca a spus si “ in viata”.

A intrat pe scena si a fost aplaudat timid de publicul din fata scenei : locul unde erau oficialitatile si vip-urile. Daca in zona oficialitatilor am recunoscut mai multe persoane, fiind prezente autoritatile orasului in zona “ vip” erau fel de fel de persoane care au fost la concert deoarece nu aveau chef sa mearga la un film sau sa stea acasa. Au fost si comentarii de genul, daca stiam ca Busuioc canta o singura piesa nici nu mai veneam. O alta persoana din zona “ vip” nu intelegea absolut nimic din ce spunea Iglesias pe scena si ma ruga sa ii traduc deoarece nu intelegea de ce rade publicul. Cateva persoane din fata scenei au incercat timid sa cante atunci cand artistul invita publicul sa cante cu el iar altii au renuntat sa se gandeasca la ce va barfi lumea de langa si au inceput sa danseze. Sa cante si sa danseze, asta isi dorea Iglesias de la publicul iesean. Insa nu a reusit mare lucru, deoarece in fata lui se aflau autoritatile Iasului care “nu dadeau bine in poze sa danseze”. Pe lateral se aflau subordonatii celor care stateau in fata lui Iglesias, insa nu dadea bine sa vada seful ca “isi fac de cap” la concert. Au fost in randurile din spate ieseni care au apreciat concertul si care s-au simtit foarte bine si asta pentru ca erau departe de ochii lumii.

Nu pot sa accept insa un lucru: a venit la Iasi Costel Busuioc, romanul care a fost intens mediatizat dupa ce a castigat un concurs in Spania. Toata presa ieseana a scris ca “ Pavaroti de Carpati” s-a nascut in judetul Iasi. Se stia ca in concert va interpreta o singura piesa deoarece nu a avut timp sa repete altele cu Julio Iglesias. Daca la Cluj au cantat de doua ori , la Iasi, in locul sau natal a cantat o singura data. De ce? Pentru ca publicul nu a fost in stare sa aplaude cei doi artisti care daca ar fi fost aclamati, s-ar fi intors pe scena sa faca un bis. La Iasi, atmosfera a fost cam asa la finalul concertului : Iglesias canta “ me va, me va” iar publicul din fata(autoritatile) s-a ridicat in picioare si a plecat, spre nedumerirea celor din spatele lor. Imaginea per ansamblu al concertului a fost cam asa: aveai senzatia ca pe scena de pe stadionul din Copou se afla Michael Jackson, in scaun cu rotile iar publicul nu indrazneste sa se ridice in picioare si sa aplaude de teama sa nu se supere artistul.

Niciun comentariu: