joi, 23 iulie 2009

Cine va fi cel mai tare din parcare, Simirad sau Adascalitei?

Disputele dintre Simirad si Adascalitei vor avea urmari, acum ramane de vazut cine va fi afectat.

Risca Simirad sa ramana fara sprijin politic?


Risca Simirad sa ramana fara sprijin politic?


Disputele pe plan profesional dintre presedintele CJ, Constantin Simirad, si vicepresedintele Constantin Adascalitei se pare ca se vor incheia. Exista posibilitatea ca Simirad sa ramana fara sprijin politic sau Adascalitei sa nu mai fie vicepresedintele CJ. O decizie se va lua in cadrul partidului in cursul acestei saptamani. "Ceea ce se intampla face rau partidului si este mai bine sa luam masuri. Cei doi trebuie sa inteleaga ca desi sunt apropiati de ei, nu sunt papusa nimanui, sa fiu luat in deradere, sunt presedintele partidului", ameninta Gheorghe Nichita, presedintele PSD Iasi.
La nivelul conducerii din Consiliul Judetean, continua tensiunile dintre social-democratii Constantin Simirad si Constantin Adascalitei. Presedintele CJ refuza sa-i redea atributiile subordonatului sau, motiv pentru care Constantin Adascalitei spune ca va renunta la indemnizatia sa si o va dona bisericilor. "Am avut o discutie cu dumnealui si credeam ca totul s-a rezolvat, insa vad ca a plecat in concediu, iar documentele sunt semnate doar de domnul Chirila (Victor Chirila, PNL, vicepresedinte CJ). Pentru ca mi s-au luat atributiile din institutie nu vreau ca lumea sa ma vorbeasca de rau si sa spuna ca iau bani stand degeaba. Am decis sa donez indemnizatia bisericilor si fac acest lucru deoarece Biserica este singura entitate la care dl. Simirad da socoteala", a declarat Constantin Adascalitei.
Indemnizatia lunara a vicepresedintelui este de 5.000 de lei si o primeste in data de 7 ale lunii. Asa ca luna viitoare, parohia din Probota va primi o donatie substantiala in bani, pe timp de criza, de la fiul satului, Constantin Adascalitei.

Lucian, marul discordiei dintre cei doi pesedisti

Pe langa faptul ca Adascalitei si Simirad sunt colegi de partid exista si o relatie de rudenie, Constantin Adascalitei fiind nasul de cununie al fiului cel mare a lui Constantin Simirad, Lucian. Se pare ca neintelegerile au pornit tocmai din cauza lui Lucian, care la alegerile parlamentare a candidat din partea PNL pentru un mandat de deputat pe colegiul unde Adascalitei a fost desemnat de PSD sa coordoneze alegerile. "Imi voi ajuta fiul in campanie, deoarece el va fi cel care imi va aprinde o lumanare la cap si nu un coleg de partid", spunea Simirad in campania pentru parlamentare, cand a decis sa-l sprijine.

Ziua judecatii pentru Adascalitei si Simirad

Presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita, este decis sa ia masuri in privinta lui Simirad si a lui Adascalitei, deoarece aceasta disputa aduce prejudicii partidului. Dupa ce va reusi sa deblocheze situatia de la RATP si de la CET, Nichita va convoca o sedinta pentru a analiza situatia. "Ceea ce se intampla acum face rau partidului. Au fost si alte lucruri care au creat probleme, la alegerile parlamentare fiul d-lui Simirad a candidat din partea PNL, iar prin abilitatea lui a spus ca nu a putut sa-i interzica sa candideze, desi sunt convins ca lucrurile nu stau chiar asa. Sunt multi primari, inclusiv de la PSD, care sunt nemultumiti de modul cum sunt tratati la CJ. Eu am inteles ca se vrea o mosie a d-lui Simirad, insa trebuie sa se gandeasca si la imaginea partidului", a declarat Gheorghe Nichita. Si Adascalitei va da socoteala. "A gresit si dl. Adascalitei, desi i-am spus sa astepte sa discutam in cadrul partidului, a iesit si a inceput sa faca presei diferite acuze la adresa d-lui Simirad, ori acest lucru nu este normal. Este mai bine sa luam masuri acum, iar mie nu-mi place sa pierd vremea. Cei doi trebuie sa inteleaga ca desi sunt apropiati de ei, nu sunt papusa nimanui, ca sa fiu luat in deradere, sunt presedintele partidului", a mai spus Nichita.

Cei doi nu se simt cu musca pe caciula

De situatia delicata la care s-a ajuns in CJ, nici unul nu se simte vinovat. "Eu nu risc nimic din partea partidului, pentru ca nu eu sunt in culpa, ci Adascalitei risca sa ramana fara functie. A zis ca nu-mi este subordonat si eu nu mai pot colabora cu el. El vrea sa fie independent, dar aceasta pozitie o poate avea in afara CJ. Am ajuns la CJ nu datorita lui Adascalitei, din contra, cred ca eu l-am ajutat pe el. In aceste conditii nu se mai poate lucra cu el, iar responsabilitatea la CJ este imensa", a explicat Simirad.
Nici colegul sau mai tanar nu se gandeste ca va fi sanctionat pentru ca nu a respectat disciplina de partid. "Eu cred ca nu am gresit, iar amendarea publica care o fac acum o fac tocmai din acest motiv, ca nu am gresit. Sunt un politician tanar si nu pot sa accept sa fiu umilit de dl. Simirad. De exemplu, la sedinte imi intorcea spatele si vorbea doar cu dl. Chirila. Decat sa fiu un vicepresedinte fara atributii mai bine consilier judetean demn", a afirmat Adascalitei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu se va lua nicio masura! E o vrajeala totala asta cu Adascalitei! Nichita fara Simirad e pierdut in judet! Nu ii retrage nimeni sprijinul politic lui Simirad. Sunt jocuri de imagine ale celor din PSD Iasi, care au fost tot timpul stersi in declaratii si in realizari! Si-au vazut tot timpul de afacerile si comisioanele lor!
Sa fie primit!
Amin