miercuri, 1 iulie 2009

Ce raspuns au primit sindicalistii din sistemul penitenciar

ANP a trimis miercuri un comunicat de presa din care reiese ca informatiile date de sindicalisti si Autoritatea Nationala se bat tareee cap in cap.

"Având în vedere afirmaţiile făcute de către liderii principalelor organizaţii sindicale din sistemul penitenciar, cu ocazia acţiunilor de protest din data de 30.06.2009, Administraţia Naţională a Penitenciarelor face următoarele precizări:
În bugetul pe anul 2009 al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost alocate fonduri pentru titlul II “Bunuri şi servicii” , în valoare totală de 138.733 mii lei, reprezentând 96% din fondurile alocate la acelaşi titlu de cheltuieli, în anul 2008.
Datoriile către furnizori, înregistrate în întregul sistem penitenciar, până la data de 31 mai 2009, sunt în valoare totală de 27.449 mii lei. Conform balanţei de verificare, rezultă că, în urma achitării în luna iunie, a sumei de 10.361 mii lei, suma totală rămasă neachitată faţă de furnizori este de 17.088 mii lei.
Dacă adăugăm la aceste cifre, sumele care urmează a fi încasate, ca urmare a diferitelor lucrări contractuale, efectuate de către persoanele condamnate la pedepse privative de libertate, în valoare totală de 12.396 mii lei, rezultă că afirmaţiile potrivit cărora, suntem în situaţia de “întrerupere a utilităţilor în majoritatea penitenciarelor” sau de “pericol de a intra în incapacitate funcţională” sunt nefondate.
În bugetul pe anul 2009, la capitolul fonduri pentru titlul XII “Active financiare”, a fost alocată suma totală de 30.810 mii lei, cu 18% mai mult decât în anul 2008, din care 28.110 mii lei subvenţii de la bugetul de stat şi 2.700 mii lei venituri proprii. Ţinând cont de aceste date, se poate trage concluzia că investiţiile prevăzute în anul 2009, sunt în derulare, în limita prevederilor bugetare alocate.
Salariul mediu lunar al unui angajat este de 2737 RON, la care se adaugă norma de hrană în valoare de 24 lei/zi, cifră care contravine afirmaţiile oferite de către reprezentanţii organizaţiilor sindicale, potrivit cărora, salariul mediu lunar al unui angajat ar fi de 17oo RON.
Cu privire la numărul foarte mare de ore suplimentare efectuate de către lucrătorii de penitenciare pe parcursul unei luni de activitate, precizăm că potrivit art. 43 din Legea 293/2004 privind Statutul funcţionarilor cu statut special din Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi art.111 din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, orele prestate de către aceştia, peste durata normală a timpului de lucru, se compensează cu timp liber corespunzător şi în cazul în care această compensare nu este posibilă într-un interval de 30 de zile, acestea urmează a fi compensate cu un spor din salariul de bază. Deoarece, prin Legea nr.18/2009 privind bugetul de stat pe anul 2009, nu au fost prevăzute fonduri cu această destinaţie, plata orelor suplimentare nu a fost efectuată.

8 comentarii:

Anonim spunea...

O reactie la aceasta aberatie va fi trimisa presei in seara asta.

Stimabilul si incompetentul ANP expune 12300 de salariati oprobiului public pentru salarii de lux umflate doar ca reactie la proteste.

Nu intereseaza pe nimeni salariul brut obtinut prin adunarea salariilor smechere din ANP.

Salariul mediu NET in unitati este intre 1700-1800

Cu acte!!!

Spanzurati-va idiotilor!!!

Unknown spunea...

EROAREEEEEE FOOOOARTE MARE. E VORBA DE SALARIU MEDIU SAU DE VENIT MEDIU?
DACA E SALARIU MEDIU E FOARTE CORECT; CA VENIT MRDIU POATE AJUNGE, PUNCTUAL, LA 2.700 LEI, CU TOT CU NORMA DE HRANA. PERSONAL, DUPA 19 ANI DE SISTEM (24 ANI VECHIME TOTALA IN MUNCA, LA 43 DE ANI, VARSTA), AM IN PREZENT 2.850- 3.000 LEI, DACA SUNT LA MUNCA, DACA SUNT IN CONCEDIU, SAU LA PREGATIRE, PRIMESC UN SALARIU DE 2.300 LEI RESPECTIV 1.700 LEI [FARA NORMA DE HRANA, DACA URMEZI UN PRORAM DE PREGATIRE, SAU DACA ACEST DREPT (CARE A CREAT MULTE PROBLEME IN TIMP, MARTOR FIND PERSONAL)].

Unknown spunea...

EROAREEEEEE FOOOOARTE MARE. E VORBA DE SALARIU MEDIU SAU DE VENIT MEDIU?
DACA E SALARIU MEDIU E FOARTE CORECT; CA VENIT MRDIU POATE AJUNGE, PUNCTUAL, LA 2.700 LEI, CU TOT CU NORMA DE HRANA. PERSONAL, DUPA 19 ANI DE SISTEM (24 ANI VECHIME TOTALA IN MUNCA, LA 43 DE ANI, VARSTA), AM IN PREZENT 2.850- 3.000 LEI, DACA SUNT LA MUNCA, DACA SUNT IN CONCEDIU, SAU LA PREGATIRE, PRIMESC UN SALARIU DE 2.300 LEI RESPECTIV 1.700 LEI [FARA NORMA DE HRANA, DACA URMEZI UN PRORAM DE PREGATIRE, SAU DACA ACEST DREPT (CARE A CREAT MULTE PROBLEME IN TIMP, MARTOR FIND PERSONAL)].

Anonim spunea...

Mincinosilor! Nu ajunge ca va bateti joc de lucratorii din sistemul penitenciar de parca nu v-ar fi colegi. Acum, in incercarea disperata de a iesi din "corzi", dezinformati opinia publica. Ar trebui sa vorbiti despre sporul de pericol pe care il primiti in acelasi cuantum cu cei ce-si desfasoara activitatea in mijlocul detinutilor. Detinuti pe care ii vedeti doar cand va urniti in vizite prin penitenciarele din teritoriu.

Anonim spunea...

De ce toţi se leagă de norma de hrană , da ce in celelalte societăţi sau instituţii unde se acordă tichete de masă ele sunt calculate în salariu ? , chiar nimeni nu-şi dă seama că sporurile sunt acordate doar dacă cineva de sus nu este supărat ,ele sunt facultative ,azi poţi să le ai mâine s-ar putea să nu le mai ai iar pensia pe care cu greu un lucrător din penitenciare reuşeşte să o prindă se calculează din salariu de bază care la un agent care are 20 de ani lucraţi în spatele gratiilor este de 1400 de lei (lucru foarte uşor de demonstrat uitându-vă pe fluturaşii de salariu ) .

Anonim spunea...

Dl.Bala care a fost primit ca un salvator al sistemului penitenciar de fapt e un mare nerusinat,un mincinos ordinar care dezimformeaza presa despre salariile pe care nu le au decat unii din varful piramidei. Ar merita sa fie batut cu pietre de catre lucratrorii din penitenciare pentru nesimtirea lui. Acum ne dam seama ca povestile despre cum exploata el angajatii la Timisoara erau adevarate,doar pentru propria lui imagine. Parerea mea este ca este cel mai tupeist dintre toti directorii pe care i-a avut A.N.P.-ul cel mai parsiv dar care trebuie lovit cel mai tare pentru nesimtirea lui. Nu ne vine sa credem cand citim comunicatul de presa emis de catre A.N.P. cand noi vedem in unitati ca realitatea este alta. daca nu e in stare la ne lase .

LITOVOI spunea...

Ruşine!Ruşine!Ruşine!Asta vă este răsplata pentru că pe spinarea noastră vă luaţi salariile.Poate reuşiţi să explicaţi lumii că deplasările prin Anglia din ultimul timp pe o perioadă de criză,au fost tot în interesul sistemului penitenciar.Voi vă plimbaţi ,iar noi vă cumpărăm din bani noştri hârtie de xerox,consumabile,pentru munca de zi cu zi.Ar fi mai multe de spus despre ceeace sunteţi,dar nu vă mai suportă nici hârtia. Ruşine!Ruşine!Ruşine!

Anonim spunea...

ANP trebuie sa dispara ca institutie. Ce angajator nu protejeaza drepturile unui salariat in acet vacarm al crizei economice? Ei bine, aceasta se numeste ANP. Singura instituie care nu a particpat la stabilirea indicilor de ierarhizare pe noua grila de salarizare. Sunt niste incompetenti. Mai mult de atat, acest organism denatureaza realitatea unor conditii de munca. Aceste conditii de munca ce sunt oferite lucratorilor de penitenciare sunt execrabile, sunt imaginea pe care o reprezinta acest ANP, acesti imbuibati de salarii de lux. Ei stiu doar sa controleze, in conditiile in care nu cunosc sub ce forma se desfasoara munca intr-un penitenciar !