marți, 12 mai 2009

Primele semne ale campaniei electorale

O fi PSD si PDL in coalitie, dar cand e vorba de campanie electorala , unde miza este foarte mare , colegii de coalitie se parasc intre ei . Democrat liberalul Daniel Oajdea a facut o interpelare la ministrul Educatiei prin care o anunta ca 100 de elevi ( de fapt erau 30 ) au fost dusi la o intalnire cu candidatul PSD la PE.


Ce spune Oajdea

Atitudinea ministerului fata de încercarile de politizare a institutiilor de

învatamânt
Doamna Ministru,
Va anunt ca marti, 5 mai 2009, aproximativ 100 de elevi de la Grupul Scolar Virgil
Madgearu din Iasi, în cea mai mare parte având drept de vot, au fost luati din timpul orelor de clasa si dusi la o întâlnire cu un candidat sustinut de PSD pentru alegerile europarlamentare. Elevii au fost scosi de la ore fara aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, la initiativa profesorului de matematica Sandu Cudalb.
Consider inadmisibil ca in timpul orelor de curs elevii sa participe la intruniri cu caracter politic in loc sa invete. Nu este corect ca un cadru didactic sa fie normat si platit din bani publici pentru a duce elevii la manifestari politice. Pentru a preintampina astfel de actiuni (indiferent de partidul politic care este implicat) Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii trebuie sa intervina promt si ferm.
Va rog sa precizati care este atitudinea ministerului fata de folosirea resurselor umane din învatamânt de catre partidele politice si care sunt masurile care trebuie luate in astfel de cazuri. In cazul de fata, va rog sa imi comunicati ce masuri ati luat si care sunt persoanele care au fost sanctionate.
Solicit raspuns scris.
Cu stima,
Deputat PD-L,
Daniel Oajdea

Ce spune Ivan ( doar o parte a declaratie , restul cititi maine)

Candidatul PSD la alegerile europarlamentare, Catalin Ivan, spune ca a participat la acea actiune, dar in calitate de invitat. " Organizatorii aveau niste manifestari dedicate Zilei Europei si m-au invitat sa le vorbesc despre Uniunea Europeana. Am discutat despre UE fara sa politizez, doar se stie foarte bine ca elevii nu sunt interesati de politica"

ISJ a demarat o ancheta in acest caz . Ce spune Seryl Talpalaru, seful ISJ despre acest subiect cititi maine in Iasi PLUS .

Un comentariu:

Catalin Ivan spunea...

Am scris un raspuns mai pe larg pe propriul blog. Am pus acolo si institutiile trecute drept organizatori. Articolul se numeste "5 mai 2009".