miercuri, 16 ianuarie 2008

Movila mazilit, Oprea sef pe municipiu

* PD-L si-a ales structura de conducere pe municipiul Iasi * senatorul ex-PD Dan Cârlan este presedintele Organizatiei Judetene, iar europarlamentarul ex-PLD Dumintru Oprea a preluat conducerea municipala a partidului * aceasta din urma functie trebuia sa-i revina, în principiu, deputatului Petru Movila
În urma fuziunii dintre PD si PLD, pe scena politica ieseana se anunta furtuni puternice si schimbari majore. Liderii celor doua foste formatiuni au stabilit structura de conducere a partidului, dupa ce au analizat sondaje de opinie si au ales candidatii pentru alegerile din acest an, în functie de conjuctura politica actuala. S-a decis ca pentru functia de primar al municipiului Iasi sa fie sustinuta candidatura europarlamentarului ex-PLD Dumitru Oprea, iar pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Iasi sa fie sustinuta candidatura senatorului ex-PD Dan Cârlan. Pentru viitoarea echipa de candidati la Parlament, prima optiune îl vizeaza pe deputatul ex-PD Petru Movila.

Movila a coborât o treapta
A aparut o noutate în structura de conducere a partidului înfiintat în urma fuziunii dintre PD si PLD. În luna decembrie a anului trecut a avut loc Biroul Permanent Judetean al PD-L si s-a decis ca prim-vicepresedinti ai partidului la nivel judetean sa fie Dumitru Oprea, fostul lider al PLD Iasi, si Constantin Şerban, fostul presedinte executiv al PD Iasi. Pe 14 ianuarie a avut loc si Biroul Permanent Municipal al PD-L.
Daca protocolul prevedea preluarea functiei de catre presedintele PD la municipiu, lucrurile nu mai stau la fel acum. Petru Movila, fostul presedinte al Organizatiei Municipale al PD Iasi, nu a fost numit presedinte PD-L pe municipiu, iar functia i-a fost atribuita lui Dumitru Oprea, care este si prim-vicepresedinte la judet. "Este o decizie interna pentru care ne-am consultat, întrucât este nevoie de o vizibilitate maxima pentru candidatul la Primarie. Important e ca Organizatia Municipala a PD este cea mai puternica organizatie municipala din Iasi. Membrii din organizatie sunt de calitate si au demonstrat-o prin rezultatele la referendum si la alegerile europarlamentare", a declarat, deloc afectat, deputatul Petru Movila.
"Domnul Movila va fi prim-vicepresedinte în Biroul Municipal, nu se pune problema ca a fost retrogradat. Au fost facute aceste pozitionari a unora dintre noi pentru a da rezultate mai bune. Am decis ca domnul Oprea are cele mai bune sanse la Primarie si trebuie sa aiba si pozitia de vizibilitate maxima", a declarat senatorul Dan Cârlan.
Pe 14 ianuarie s-au stabilit si structurile de conducere a organizatiilor din cele patru orase din municipiu si s-a decis ca în Pascani presedintele organizatiei PD-L sa fie Valerica Andronache, în Hârlau, Marius Spânu, în Târgu Frumos, Vasile Afilipoaie, iar în Podu Iloaiei, Gabriel Istrate.
Propunerile au fost înaintate conducerii centrale a PD-L.
Sâmbata, 19 ianuarie, va avea loc sedinta reunita a birourilor permanente, judetean si municipal, ale partidului, la care vor participa peste 100 de membri proveniti din PD si PLD si în care se vor definitiva toate structurile politice ale PD-L.

http://www.flacaraiasi.ro/politic/politic01.html

Un comentariu:

blogul lui Gabi spunea...

Saracul Petrica! Nu merita asa ceva! Mi s-a parut totusi afectat, chiar daca a facut declaratii politicoase! de aia ma enerveaza Carlan! Ca nu are caracter! pentru interesul liui si-ar vinde si umbra! E punctul meu personal de vedere!