miercuri, 9 septembrie 2009

Serban, prostit de ziarul Ziua de Iasi

Observ ca cei de la Ziua vor cu orice pret sa il trasneasca pe Serban , numai ca au dat-o in bara , pentru ca ei sunt la furat cu totul. Il pocnesc pe democratul liberal cu programul laptele si cornul, care nu mai este atributia vicepresedintelui CJ inca din luna iunie , adica de pe vremea liberalului Chirila.
Ce spun cei de la Ziua :

Constantin Şerban a uitat de laptele şi cornul elevilor

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Constantin Şerban, se obişnuieşte mai greu cu munca administrativă pe care trebuie s-o facă din noua sa funcţie.
Acesta nu are la ora actuală o situaţie cu licitaţiile organizate de primării pentru achiziţionarea laptelui şi a cornurilor necesare şcolilor din judeţ. Implementarea programului face parte din atribuţiile vicelui, iar până la începerea noului an şcolar mai este doar o săptămână.

E de rasul curcilor , numai ca Srban nu a stiu sa le-o spune sec: nu este treaba mea
Pentru colegii de la ZIUA va pun la dispozitie hotararea si ce s-a discutat in sedinta .Doar 2 munute a durat sa o gasesc pe net , la adresa icc.ro, care este site-ul Consiliului Judetean. Evident ca trebuie sa o citeasca si Serban deoarece daca isi amintea acest proiect nu dadea acele declaratii halucinante reporterului de la ziarul lui Fene.


26. Proiect de hotărâre privind aprobarea propunerilor de repartizare pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru finanţarea unor cheltuieli descentralizate la nivelul judeţelor, pentru finanţarea drepturilor privind acordarea de produse lactate şi de panificaţie pentru elevii din clasele I-VIII din învăţământul de stat şi privat şi pentru copii preşcolari din grădiniţele de stat şi private cu program normal de 4 ore, precum şi pentru finanţarea cheltuielilor privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional, pentru perioada 15 septembrie-31 decembrie 2009.


Dl Ioan Haraga: Potrivit legii, acordarea acestor produse-lapte şi corn, costă foarte mulţi bani atât bugetul de stat cât şi Consiliul Judeţean. De-a lungul timpului desfăşurarea acestui program s-a făcut cam la nimereală. În loc de lapte s-a dat brânză iute, în loc de corn s-au dat biscuiţi. Legea prevede înlocuirea produselor doar în cazuri speciale, atunci când nu poate ajunge maşina să livreze laptele şi cornul. Eu propun a se avea în vedere, la întocmirea caietelor de sarcini pentru licitaţii, consultarea consilierilor şi a producătorilor pentru a se evita neplăcerile. Dl. Constantin Simirad: Noi descentralizăm această problemă ţinută artificial până acum la nivelul Consiliului Judeţean. De acum primarul va răspunde de tot ceea ce priveşte acest program. Îmi pare rău că am ţinut această activitate inutilă şi imposibil de supravegheat. Sunt şcoli în comune care nu au nici o hârtie în ceea ce priveşte recepţia mărfii. S-a creat o debandadă în întreg judeţul. Am avut o dispută destul de intensă chiar la nivelul stafului Consiliului Judeţean cu privire la firma care ne-a dat tartina şi apa la programul cu împădurirea. Nu s-a făcut un contract, nu s-a făcut o recepţie a mărfii, nu se ştia exact numărul participanţilor şi eu nu am plătit. Debandada care a fost până acum în ceea ce priveşte Programul lapte şi corn cred ca va dispărea pentru că primarul va fi foarte interesat să gestioneze corect această problemă. Dl. Ioan Haraga: El probabil va fi foarte interesat dar noi trebuie, ca instituţie care dăm 5500 de mii de lei….
Dl. Constantin Simirad: Banii aceştia vin de la Guvern. Noi doar îi translăm mai departe. Gestionarea lor este în sarcina primarilor şi noi nu putem să le dăm dispoziţie cum să-i folosească. Deasupra primarului este doar Dumnezeu şi Legea! Le putem atrage atenţia să nu facă greşelile care le-am făcut noi. O rog pe doamna Arvinte să le atragem atenţia la primari să nu facă aceleaşi greşeli ca şi noi. Dacă mai aveţi ceva de adăugat vă rog domnule Haraga să ne transmiteţi în scris.

Proces verbal şedinţă plen 24 iunie 2009 10
Supun la vot: : Cine este pentru? Cine se abţine? Este cineva împotrivă? În unanimitate se aprobă.

Niciun comentariu: