luni, 19 ianuarie 2009

S-au dus dracului discutiile private

Pe zi ce trece sunt tot mai mandra ca sunt romanca, cu ghinimele de rigoare evident . Avem criza economica si mai avem si legi de tot .... cum ar fi cea adoptata de Parlament in luna noiembrie care se numeste asa "Legea nr. 298/2008 privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice ..."

- incepand de maine , adica 20 ianuarie,toti operatorii de telefonie fixa si mobila , adica ROMTELECOM, RDS&RCS, ORANGE, VODAFONE, COSMOTE, ZAPP, etc. sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre TOATE CONVORBIRILE TELEFONICE: DE UNDE VORBIM, CU CINE (nr. de telefon si NUMELE SI ADRESA ABONATULUI), LOCATIA CELUI CARE ESTE APELAT, CAND SI CAT SE VORBESTE ;
TOT DE MAINE
toti operatorii de telefonie fixa si mobila sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre SMS-urile pe care le trimitem: DE UNDE LE TRIMITEM, CUI SI CAND LE TRIMITEM;
- incepand din 15 martie 2009, toti providerii de internet, adica RDS&RCS, ROMTELECOM, ORANGE, ZAPP, etc.sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre emailurile noastre: DE UNDE TRIMITEM EMAILUL, DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, CUI TRIMITEM EMAILUL(adresa IP si NUMELE SI ADRESA FIZICA A ABONATULUI), DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM DE LA INTERNET;
din 15 martie 2009, toti provaiderii de internet, sunt obligati sa stocheze timp de 6 luni urmatoarele date despre NAVIGAREA PE INTERNET:
CINE SUNTEM (NUME, ADRESA FIZICA SI IP-ul), DATA SI ORA LA CARE NE CONECTAM LA INTERNET, DATA SI ORA LA CARE NE DECONECTAM SI PROBABIL TOATE ADRESELE DE INTERNET PE CARE LE ACCESAM.

Badea spune ca traim in romania si asta ne ocupa tot timpul , insa eu cred ca traim intr-o tara de cacao si asta ne omoara cu zile.

P.S. Ferice de cei care lucreaza in acest domeniu , va dati seama cata spaga se va da iar unii dintre ei , ca vorba aia e criza economica , vor lua banii ca sa ofere unor persoane informatiile stocate . Ce garantie am eu ca domnii de acolo nu vor furniza , contra cost , cu cine am vorbit , cat am vorbit sau cui am trimis un mail ?
Ce trafic de tigari , alcool sau ciocolata, incepe traficul de informatii

Parca vad cum politicienii vor afla cine tradeaza in partid ca deh , da un ban si afla cu cine a vorbit x in ziua cutare si tot asa ...Mama ce show va fi ..
Hai sa traiti bine !

3 comentarii:

Anonim spunea...

esti tare tine-o tot asa

Anonim spunea...

Bre, tu chiar crezi ca lucrul asta nu se facea pana acum? Pur si simplu "cestiunea" a devenit oficiala. Relax, suntem de cacao, remember?

Anonim spunea...

Am scris si eu pe tema asta, chiar iti recomand articolul Matrix Reloaded...