miercuri, 15 aprilie 2009

In sfarsit, autoritatile Iasului reactioneaza

Excelenţei Sale, doamna Lidia GUŢU
Ambasada Republicii Moldova în România

Doamnă Ambasador,

Am luat cunoştinţă cu stupefacţie despre ororile comise de autorităţile Republicii Moldova împotriva unor copii inocenţi care au participat la protestele din 7 aprilie a.c. sau au fost, pur şi simplu, preluaţi de pe stradă fără nici o legătură cu aceste proteste.
Fotografiile transmise de către Excelenţa Sa, domnul primar Dorin Chirtoacă, prezintă tineri torturaţi cu mai multă bestialitate decît în perioada neagră a Evului Mediu.
De asemenea, am primit fotografiile a doi tineri ucişi, este vorba de martirii pe altarul luptei pentru libertate Ioan Ţibuleac şi Valeriu Boboc.
Doamnă Ambasador, solicit insistent Guvernului Republicii Moldova să înceteze actele de teroare care se continuă din 7 aprilie şi pînă în ziua de astăzi.
Vă asigurăm că toate aceste crime comise împotriva propriului popor de actuala conducere nu vor rămîne nepedepsite de către tribunalele internaţionale.
Sper, Doamnă Ambasador, că şi Dumneavoastră veţi condamna astfel de barbarii pe care nu le mai credeam posibile decît la cele mai primitive organizări statale.

Dr. Constantin Simirad
Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut acest mesaj. Cu parere de rau, nici Romania nu a fst prea deschisa in ultimii 15 ani catre o colaborare sau interventi culturala in RM. Intrarea in NATO, UE, intrigle interne in Romania erau mai importante decit o Basarabie. Locuitorii Iasului u cnosc nimic despre Moldova decit din lecturi ziare, TV/radio. Nici societata ciila, nici cea politica nu s-a prea orintat catre Moldova decit dn perspectiva banilor europeni.
Regret, pote ca aest adevar supara, dar asa il vad eu.
Gheorghe Sova