duminică, 31 mai 2009

Subsecretar de stat la concertul electoral EBA



In stanga scenei unde cantau cei de la Voltaj intr-un concert electoral pentru EBA se afla nimeni altul decat subsecretarul de stat la Ministerul Tineretului si Sportului, Costi Neagu. El este si vicepresedintele Org de tineret al PDL. O fi trecut sa vada care este atmosfera... i-a placut si a stat pana la finalul concertului

La un moment dat s-a dus in partea dreapta a scenei unde era candidata la PE. Oare ce ii soptea EBA la ureche ?Concertul a fost reusit , s-au adunat in fata CCS mii de tineri. Si totusi ceva a lipsit la final : vocea suava a lui Constantin Serban, care obisnuieste sa spuna dupa un eveniment organizat de filiala ieseana : " Organizatia de tineret sa ramana sa faca curat "

EBA crede ca individul care a atacat-o a fost pus de adversarii politici

Eba a declarat dupa concertul cu Voltaj care a avut loc in fata Casei de Cultura a Studentilor ca persoana care a acostat-o in parcul Copou a fost pusa de adversarii politici . " Este normal ca intr-o campanie sa fie si incidente si cred ca persoana respectiva a fost pusa de cineva de la celelalte partide", a spus Eba.


P.S. Oare ce vad tinerii la fata asta? Mie mi-a lasat impresia unei tinere plina de fite si aroganta...

EBA atacata la Iasi


Un individ beat de vreo 40 de ani a sarit la Elena Basescu in timp iesea din parcul Copou. Barbatul a inceput sa urle la ea si sa o intrebe ce vrea sa demonstreze prin campania ei. Atunci oamenii din staful ei au luat-o si au bagat-o in masina de campanie, individul a incercat sa fuga dupa ea dar a fost retinut de bodyguarzii Elenei. Cum era si normal , a venit si politia si a fost " invitat " la sectie sa dea declaratie. Individul spune ca uraste culoarea verde si voia sa o intrebe de ce foloseste aceasta culoare in campania ei.


P.S . Am intrebat-o care este data nasterii poetului Mihai Eminescu si raspunsul a fost : Draga mea, te rog frumos să mă crezi că nu am venit la o lecţie de istorie sau la o emisiune concurs, da? Sunt printre alegătorii mei într-un parc şi nu am venit la o emisiune"
Nu era mai simplu sa raspunda sec : 15 ianuarie 1850??

joi, 28 mai 2009

Simi stie sa se protejeze...


Lui Constantin Simirad i-a fost frica sa nu il bata soarele in cap .....

Marius Spanu si corcodusele

Deputatul PDL Marius Spanu s-a trezit cu un gol puternic la stomac, asa ca s-a apucat in timpul slujbei de la cimitirul Eternitatea sa manance corcoduse ( sau alte fructe ca nu imi dau seama ce puteau fi). Cert e ca sunt acre si fac foarte bine la stomac , mai ales ca acum are emotii . Se spune ca este urmatorul pe lista celor de la Agentia Nationala de Integritate.

miercuri, 27 mai 2009

Tele M : Scrisoare deschisa catre BZI

Prietena mea m-a rugat sa ii public o scrisoare deschisa.

SCRISOARE DESCHISA
Dumnezeu sa-l ierte si sa-i ierte!

S-au implinit luna aceasta 5 ani de cand a murit Marius Necula. In loc sa merg la cimitir si sa aprind o lumanare la mormantul lui Marius, scriu despre el un comunicat de presa. Si ma obliga sa fac asta un editorial din Buna Ziua Iasi semnat Constantin Mazilu. Mortii nu trebuie tarati in mizerie, domnule Constantin Mazilu! Daca l-ati cunoscut pe Marius, daca ati fost prietenul sau, asa cum scrieti in articolul de opinie, atunci nu ar fi trebuit sa il amestecati in acest razboi mediatic pe care ziarul la care lucrati il duce impotriva lui Danut Prisecariu, patronul Tele M.
Ma simt obligata sa scriu aceste randuri intrucat Marius Necula era reporter in cadrul redactiei de stiri Tele M cand a aflat ca era grav bolnav. Se intampla in decembrie 2003, cand Marius se afla in Bulgaria, la un curs de jurnalism, trimis de Tele M. Am discutat atunci prin telefon cu colegii de la Centrul de Jurnalism Independent care se aflau impreuna cu Marius in Bulgaria. Am discutat si cu el si imi amintesc cum imi spunea . Imi amintesc cum plangeam amandoi la telefon, eu in redactie, el la Sofia. Am discutat atunci cu medicii care l-au ingrijit si care mi-au spus ca Marius este intr-o stare foarte grava. Stiu ce eforturi au fost facute de conducerea postului de televiziune la care lucrez pentru ca Marius sa fie adus de urgenta si in bune conditii acasa. Imi amintesc de discutia pe care am avut-o cu Marius la telefon, el pe patul de spital in Bucuresti, povestindu-mi ce conditii de mizerie sunt in capitala noastra, fata de cele din Bulgaria. Nu avea nici macar lumina in salon. Faceam amandoi haz de necaz. Radeam ca nu are de nevoie de lumina, pentru ca si asa nu vede bine (fenomen cauzat de boala sa, de leucemie).
Imi cer scuze parintilor lui Marius pentru durerea pe care le-o provoc povestind aceste lucruri. Dar simt ca eu am dreptul sa povestesc acum aceste lucruri. Imi doresc ca parintii sai sa nu fi citit materialul din Buna Ziua Iasi. Cei care l-au cunoscut pe Marius trebuie sa stie ca el a venit la Tele M sa faca o ultima stire, desi era grav bolnav. M-am trezit cu el in redactie, fara sa-mi fi telefonat. Era o zi caniculara, ca cea de astazi. A cerut sa mearga pe teren la filmari. A realizat un reportaj despre un schelet gasit dupa foarte multi ani. Spera ca materialul difuzat de Tele M sa ii ajute pe politisti intr-un caz de crima. Era un material in exclusivitate pe care Marius l-a scris cu mare placere. Mai trebuie sa stiti ca Marius a dorit sa faca parte din echipa Tele M la Cupa Presei la Fotbal. Am mers la acele meciuri si i-am facut galerie. Era un jucator excelent. Aceste evenimente aveau loc cu putin inainte sa plece dintre noi. Marius tinea la noi, tinea la Tele M. Mai are rost sa spun ca si noi il iubeam?! Despre seara in care Marius a inchis ochii pentru totdeauna refuz sa vorbesc.
Oamenii de la Tele M, cei din echipa redactionala, cei din conducere au facut tot ce le-a stat in putere ca sa-l salveze pe Marius. Dar acesta a fost planul lui Dumnezeu pentru Marius!
Inchei aceste randuri spunand Dumnezeu sa-l ierte pe Marius si Dumnezeu sa-i ierte pe cei de la Buna Ziua Iasi, ca nu stiu ce fac. Si mai ales cat rau fac parintilor lui Marius si tuturor celor care l-au cunoscut si pretuit. Domnule Mazilu, lasati-l pe Marius sa se odihneasca in ceruri! Nu tarati in mizerie memoria unui om curat!

Gianina Mihaela Munteanu
Redactor sef Tele M

Oprea , victima politica sau politician necinstit ?

Ei hai , nu sariti asa dar imi place cum suna expresia politician necinstit

In toata povestea asta cu ANI care solicita confiscarea a 90.0000 de euro din banii lui Oprea sunt multe semne de intrebare. Cele mai multe vin in apararea lui Oprea . Pe de alta parte nu vreau sa cred ca ANI s-ar preta sa faca public o solicitare de confiscare a banilor , in urma unei comenzi politice. Bon, se speculeaza ca este comanda politica, desi Oprea nu a indraznit sa spuna asa ceva . Daca ar fi comanda politica de un lucru as fi sigura. Nu PSD -ul ar fi implicat deoarece Oprea nu reprezinta o miza pentru ei , implicati ar fi chiar cei din PDL.

PDL este o formatiune politica pe hartie. Se stie ca sunt democratii , o tabara si liberal democratii , o alta tabara . A trecut o vreme de la nunta iar acum incep sa se plateasca niste polite.
Totusi nu imi dau seama pe cine deranjeaza atat de tare in partid deoarece nu este prima lovitura de imagine pe care o traieste Oprea de cand a devenit portocaliu. A fost inlaturat de la europarlamentare , unde ar fi trebuit sa ocupe un loc eligibil, in Guvern nu a obtinut nicio functie , desi este un profesionist in domeniul lui de activitate iar acum vine si faza cu banii.

Intrebarea mea e cine ii trage un semnal de alarma lui Oprea?

Candidatura lui Basescu


Evz a reusit sa vada notitele lui Basescu. Este bine ca sa nu ii mai poarte lumea de grija , parca asa se exprima zilele trecute. Asa ca cei de la PDL au treaba : trebuie sa alimenteze candidatura lui , cel putin asa scrie pe notite la punctul 11

UPDATE: Basescu a facut dimineata o declaratie si spune ca pe notitele lui scrie :
Candidatura - nu trebuie alimentata de PDL
varianta EVZ Candidatura mea trebuie alimentata de PDL.

marți, 26 mai 2009

Oprea ar trebui taxat de presa locala

Dupa ce am primit de la ANI comunicatul de presa cred ca i-am dat vreo 10 telefoane sa ii iau o reactie. NU a raspuns. Am discutat cu alti colegi si raspunsul a fost la fel : Oprea nu raspunde la telefon.
Este seara si presa ieseana primeste un comunicat de presa:
Senatorul Dumitru Oprea va susţine o conferinta de presa miercuri, 27 mai 2009, ora 12.00, la sediul PDL Iasi. Intalnirea cu ziaristii va aborda tema campaniei electorale pentru europarlamentare, precum si lamurirea discutiilor privind Agentia Nationala de Integritate.
Nu stiu ce vor face colegii mei dar eu maine la ora 12.00 voi merge la un ceai, asta in semn de protest fata de senatorul iesean, deoarece nu este prima oara cand nu raspunde presei locale atunci cand este necesar. la fel a reactionat si cand partidul a decis ca nu are voie sa participe la europarlamentare. Da declaratii doar presei centrale iar presa locala o ignora. Cine merge cu mine la un un ceai ? intrebarea este adresata colegilor.

P.S. daca la conferinta de presa va mai participa cineva , am sa merg

Urarile mele pentru vecini de ziua europeana a vecinilor

Aflu de la parlamentarul liberal Cristina Dobre ca pe 26 mai, cetăţenii din 22 de ţări ale Europei şi din Canada participă la sărbătoarea vecinilor. Într-o lume în care ajungem să devenim din ce în ce mai străini de persoanele care convieţuiesc alături de noi, pe aceeaşi stradă sau în aceeaşi scară de bloc, sărbătoarea oferă prilejul unei comunicări directe", spune Cristina Dobre.

Alături de echipa ei imi ofera prilejul sa imi cunosc vecinii mai bine. Cum ? Pai vor fi distribuiţi sute de fluturaşi prin care vecinii işi pot transmite unul altuia mesaje de mulţumire, apreciere, sfaturi, păreri sau reproşuri.
Bon ,
-
vreau sa ii spun vecinei de la 4 ca m-am saturat sa imi arunce firmiturile si parul de pisica si ce mai au ei prin casa peste rufe si in balcon
- vreau sa ii transmit vecinului de la 3 ca m-am saturat sa vin acasa iar seara , cand stau cu fereastra deschisa pentru ca vreau aer curat , sa intre tot fumul de la tigara . De fapt as vrea sa ii transmit si vecinei, adica sotia lui , sa il lase sa fumeze in casa sau in balcon si sa nu mai iasa cu jumatate din corp peste balcon ca sa isi protejeze casa de fum de tigara

- am niste vecini la scara alaturata care ,atunci cand imi este lumea mai draga , adica sambata , asculta manele cu sonorul dat la maxim ( este ziua in care pot sa dorm si eu muuuult) asa ca vreau sa le spun sa isi arunce aparatele pe geam

Cam atat vreau sa le transmit vecinilor mei de ziua europeana a vecinilor.
Cel mai haios mesaj va fi premiat cu un minifrigider unde expeditorul şi destinatarul vor putea ţine racoritoarele înainte de a iesi la grătar - promite Cristina Dobre.

La ce ora vor fi investiti noii directori

Ce directori vor fi instalati astazi in functie :
9.30 - Finante merge Tomaseschi
10.30- Vama - merge Tomasecshi
10.30 - ITM- merge Angheluta
11.30- Directia de Munca - merge Tomaseschi

Sursa : prefectura Iasi - Nicoleta Deciu

luni, 25 mai 2009

Cum are Ivan, cel dublu, parte de campanie gratuita


Cu siguranta in aceasta seara Catalin Ivan a devenit celebru . Pe blogul lui Dobrovolschi a fost postata aceasta fotografie unde putem vedea ca ieseanul nostru apare de doua ori pe banner.

Ce raspuns va da ministrului Culturii calugarul moldovean ?

" Voi pleca la muntele Athos si sper sa intalnesc un moldovean de aicea, de al nostru, pe calugarul Vasile care o sa ne spuna cine va castiga in noiembrie.. si cred ca e acelasi raspuns pe care il banuim", spunea sambata la Iasi ministrul Culturii Theodor Paleologul

Eu nu cred ca raspunsul va fi acelasi.

duminică, 24 mai 2009

In atentia domnului deputat Movila

De la biroul de presa al deputatului Petru Movila primesc un comunicat prin care mi se aduce la cunostinta ca cere ministrului Sarbu ca o parte din fonduri alocate masurii 322, parca, sa fie date parohiilor din mediul rural.
In cartierul unde locuiesc se afla manastirea Frumoasa , care in curand va ajunge o frumoasa ruina. In colegiul meu, sunt reprezentata de liberala Cristina Dobre si de senatorul Dumitru Oprea. Nu am vazut sa faca nimic in acest sens desi in campania electorala toti promiteau ca aceasta manastire va fi o prioritate . Daca tot va ocupati de parohii, domnule Movila , chiar daca ati fost ales intr-un colegiu din mediul rural puneti o vorba buna si pentru aceasta manastire, ca e pacat de ea.

Cum au ajuns unele nulitati in Parlamentul Romaniei

M-am intrebat mereu cum de cei care dau bani la tarani sunt convinsi ca nu vor fi trasi in piept si vor lua banii fara sa ii voteze. Reteta succesului : politicianul da plicul, taranul il ia , merge la preot, jura pe biblie , se duce in sectia de votare si pune stampila de vot pe numele candidatului care i-a dat banul.
Se stie ca in mediul rural oamenii au intr-un fel frica de Dumnezeu iar in momentul in care jura pe biblie asa fac.
Acest lucru l-am aflat de la Adriana Saftoiu, deputat PNL care si-a lansat la Iasi cartea " Jurnal de campanie".
Nu inteleg un lucru : mita electorala se pedepseste cu inchisoarea , in campania electorala de la locale si parlamentare au fost dovezi clare. Toti politicienii vorbesc in acest moment cu o lejeritate despre mita electorala, ca te ingrozesti. De ce puscariile nu au niciun politician in acest moment ?

ASTEP SI EU ZIUA IN CARE PARLAMENTARII ROMANIEI VOR LUA EXEMPLU CELOR DIN UCRAINA. EI AU APROBAT O LEGE IAR DACA ESTE PUSA IN APLICARE DEMNITARUL CARE ESTE PRINS CA IA MITA FACE INCHISOARE PE VIATA.

sâmbătă, 23 mai 2009

Un pilot a murit in timpul campionatului de automobilism de la Iasi

Raliul Iasulului se incheie tragic, unul dintre piloti de 42 de ani a murit la Madarjac. S-a rasturnat cu masina si nu a mai putut fi salvat .

Lansarea PDL - Musafir in propria casa

A venit randul si celei mai sarace zone din tara si din Europa sa isi lanseze candidatii la Parlamentul European. Asa ca, sambata peste 2000 de pedelisti s-au adunat la Casa Sindicatelor, in frunte cu presedintele lor, of course, Emil Boc.
Un lucru nu am inteles, de ce nu s-a facut lansarea la Suceava ??????? Cand am intrat in sala am constatat ca amfitrion era Gheorghe Flutur iar Dan Carlan statea cumintel in randul unu din sala si nu langa liderul PDL , Boc cum se obisnuieste ( cand esti gazda ai grija de musafiri). Ei bine de data aceasta pedelistii ieseni au fost musafiri in propria lor casa.

- M-a enervat la culme o domnisoara de la Bucuresti care nu te lasa sa faci poze de aproape ( probabil sa nu fie deranjati sefii de spatele ziaristilor)
- m-a enervat ca in sala nu vedeai decat pancarde cu SUCEAVA de parca nu erau prezente si celelalte judete
- m-a enervat ca premierul Emil Boc a venit la Iasi si nu a facut declaratii presei locale - a dat un interviu unui post local si atat - probabil o fi discutat cu presa din Suceava
m-a enervat ca am fost chemati la un hotel pentru o conferinta de presa cand in realitate nu era ... si-au facut mila Stolo si Anastase si au venit in sala de conferinte
- presa ieseana il astepta pe Emil Boc insa ni s-a comunicat ca e plecat deja spre Vaslui , in conditiile in care era bine- merci in hotel si dadea un interviu

-ma enerveaza ca Tudor Luchian , candidatul de la Iasi pentru PE care este un tip destept , a avut un discurs foarte bun a fost cocotat pe locul 23 pe lista si nu va reusi (chiar daca cei de la iasi spun ca vor obtine un scor bun) sa ajunga europarlamentar.

Cel mai tare lucru ma enerveaza cand vin politicienii de toate culorile si spun cat de important este Iasul si cat de mult iubesc ei acest oras.... probabil ce isi spun ei .... las ca placa asta merge la prostime

Asa ca , inca odata ma intreb, de ce nu s-a facut lansarea la SUCEAVA, ca si asa ei se lauda ca au candidat pe un loc eligibil .... raspunsul de genul a fost amfitrion Flutur deoarece este coordonator pe Moldova nu ma satisface

miercuri, 20 mai 2009

Deputatul Oajdea parca ar fi din alt partid ...

In timp ce Dan Carlan si Gheorghe Flutur incercau sa ne explice intr-o conferinta de presa ca Radu Berceanu a fost atacat in mod neloial de Relu Fenechiu iar autostrada se afla printre prioritati si se va construi , ba mai mult " Radu Berceanu va veni special la Iasi pentru a da un raspuns acestui atac neloial pe care l-a facut si dl Fenechiu si altii care incearca sa acrediteze ideea ca se incearca sa se abandoneze un proiect atat de important cum este autostrada Est Vest ( spunea Dan Carlan in conferinta de presa) " ce credeti ca facea colegul lor de partid , Daniel Oajdea ??!!?!?

Biroul Parlamentar nr. 209, circumscriptia electorala nr. 24 IASI
Deputat PD-L,
Daniel Oajdea
nr. 31/14.05.2009
I n t e r p e l a r e
Adresata:
MINISTERUL TRANSPORTURILOR SI INFRASTRUCTURII
De catre:
Deputat Daniel Oajdea, Grupul Parlamentar PD-L
Obiectul interpelarii:
Strategia MINISTERULUI TRANSPORTURILOR SI
INFRASTRUCTURII privind constructia de autostrazi si aeroporturi la nivel
national, pozitia fata de realizarea Autostrazii Est-Vest
Domnule Ministru,
Regiunea Nord-Est este cea mai întinsa regiune a României, având o suprafata de 36.850 kmp (15,46% din suprafata totala a tarii) si in acelasi timp regiunea cea mai slab dezvoltata a României (în 2004, PIB/locuitor reprezenta 69,2% din media nationala). Stim cu totii ca infrastructura contribuie in mod hotarator la dezvoltarea unei zone. In acest moment, trei artere leaga Iasul de Vestul tarii: prin Vatra Dornei, prin Toplita sau pe la Cheile Bicazului. Nici una nu permite o legatura rapida intre estul si vestul tarii.



În cadrul regiunii exista trei aeroporturi care deservesc curse interne si ocazional zboruri
externe. Infrastructura existenta în momentul de fata nu permite nici unui aeroport din cele trei
efectuarea de zboruri curente externe de pasageri si de marfa de mare capacitate.
In ciuda eforturilor autoritatilor de a incepe in 2008 modernizarea Aeroportului International
Iasi, acest lucru nu a fost posibil sub pretextul ca nu sunt bani. Totusi, pentru alte alte zone ale tarii
s-au gasit bani pentru a se investi in transportul pe calea aerului .
Aceiasi soarta a avut-o si proiectul Autostrazii Est-Vest. Desi acest proiect este aproape uitat
(pe motiv ca nu sunt bani) in acelasi timp incep noi proiecte precum Autostrada Sudului pentru care,
in mod paradoxal, se gasesc bani.
Se trage evident concluzia ca aceasta zona, desi este cea mai saraca si are o infrastructura
deficitara atat pentru transportul rutier cat si pentru cel aerian, autoritatile statului nu fac mai nimic
pentru a recupera aceste decalaje. Evident la explicatii (chiar daca nu sunt sustinute logic si de fapte)
autoritatile statului stau foarte bine .
Avand in vedere cele expuse mai sus, as dori sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Cand credeti (conform strategiei ministerului pe care il conduceti) ca ar fi timpul sa se inceapa lucrari ample la infrastructura Regiunii Nord-Est ?
2. Daca nu apreciati ca aceste investitii sunt importante pentru dezvoltarea actuala a
Romaniei, va rog sa motivati aceasta pozitie.
3. Ce loc ocupa in prioritatile ministerului pe care il conduceti realizarea Autostrazii Est-
Vest? Va rog sa precizati ce autostrazi sunt prioritare fata de aceasta si care sunt
argumentele.
4. Cand estimati ca vor incepe lucrarile la Autostrada Est-Vest?
5. Cand estimati ca vor fi terminate lucrarile la Autostrada Est-Vest?
Solicit raspuns scris.
Cu stima,
Deputat PD-L, Daniel Oajdea

Cum ne acreditam pentru ziua de 7 iunie

La alegerile europarlamentare acreditarea jurnalistilor presupune mai multi pasi : Se ia formularul de pe site-ul BEC , se completeaza
- trebuie solicitata de la Autoritatea Electorala Permanenta o adeverinta . Aceasta se obtine in felul urmator :
instituţiile mass-media trebuie să trimită către AEP, scanate, o cerere şi o copie a certificatului de înregistrare la Registrul comerţului din care să rezulte faptul că desfăşoară activităţi în domeniul mass-media, la adresa de e-mail office.sg@roaep.ro până cel mai târziu sâmbătă, 23 mai 2009.

-trebuie completata o cerere prin care jurnalistul trebuie sa declare pe propria raspundere ca nu are apartenenta politica.

Cu aceste hartii, se merge la BEJ si se elibereaza acreditarea. FARA ADEVERINTA ELIBERATA DE AEP, BEJ NU DA ACREDITARI.

Testeaza-ti inteligenta

Am primit ceva interesant si am intrat in joc . Daca puteti citi usor inseamna ca sunteti destepti( eu am putut ....)

0D474 1N7R-0 21 D3 V4R4, 574734M P3 PL4J4 0853RV4ND D0U4 F373 70P41ND 1N N151P, 151 D4D34U 53R105 1N73R35UL C0N57RU1ND UN C4573L D3 N151P CU 7URNUR1, P454J3 53CR373 51 P0DUR1. C4ND 3R4U P3 PUNC7UL D3-4 73RM1N4, 4 V3N17 UN V4L, D157RU64ND 707UL, R3DUC4ND C4573LUL L4 0 6R4M4D4 D3 N151P 51 5PUM4…. M-4M 64ND17 C4 DUP4 4747 3F0R7, F373L3 V0R 1NC3P3 54 PL4N64, D4R 1N L0C D3 4574, 4L3R64U P3 PL4J4 R424ND 51 JUC4NDU-53, 51 4U 1NC3PU7 54 C0N57RU145C4 UN 4L7 C4573L; M1-4M D47 534M4 C4 4M 1NV4747 0 M4R3 L3C713: D3D1C4M MUL7 71MP D1N V1474 N0457R4 C0N57RU1ND C3V4, D4R C4ND M41 74R21U UN V4L V1N3 51 D157RU63 707, C3 R4M4N3 3 D04R PR1373N14, 6R1J4 51 M41N1L3 4C3L0R4 C3 5UN7 C4P481L1 54 N3 F4C4 54 5UR4D3M.

Apa plata - un moft sau o necesitate ?

. Apa plata este lichidul asezat in fata unor autoritati , delegatii din strainatate sau alte persoane importante care participa la o conferinta de presa si nu numai. Tot apa plata vad si la sedinta de Consiliu Local . La noi , romanul a fost invatat sa consume apa minerala si sucuri de toate culorile. Sunt perioade in viata , mai lungi sau mai scurte cand esti fortat de imprejurari sau iti impui sa consumi doar apa plata (sau ceaiuri). La Iasi o persoana normala ( care nu este o personalitate) si consuma doar apa plata este considerata o persoana cu fite cand refuza o apa minerala sau un suc. Nu , nu este fitoasa.

PS Andrei , faptul ca te-ai simtit umilit astazi pentru ca mi-ai adus o apa plata m-a dezamagit. Tu ai perceput gestul meu de a solicita celui care stiam ca nu va refuza ca pe un afront deoarece a trebuit sa te duci sa aduci apa. Daca m-ai fi bagat in seama in momentul in care te-am rugat inainte de conf sa imi faci rost de o apa ( deoarece stiu ca exista in institutie ) nu as fi solicitat public.
PS2 Asa este , nimeni nu este obligat sa imi dea apa plata. Daca nu imi convine pot sa imi cumpar si singura numai ca este incomod sa cari apa dupa tine.

marți, 19 mai 2009

Lansare de carte ...fara carte

Aflu cu mare bucurie ca la Iasi s-a lansat o carte in care specialistii invata viitoarele mame cum sa aiba o nastere usoara. Toate bune si frumoase si intreb colega de pe domeniu unde se gaseste cartea iar raspunsul a fost : cartea va aparea abia peste o luna la Iasi....
Si uite asa a avut loc la Iasi o lansare de carte , dar fara carte.

luni, 18 mai 2009

Dorina Isopescu va fi director adj la Directia Apelor Prut

Chiar daca unii pedelisti din Iasi au strambat din nas in momentul in care seful de filiala Dan Carlan a propus, Dorina Isopescu, care a parasit tabara liberalilor anul trecut din motive personale, a fost nominalizata de PDL Iasi pentru a conduce alaturi de Corneliu Cretu, Directia Apelor Prut.

Declaratiile lui Dan Carlan si Dorina Isopescu le veti citi maine pe blog preluate din ziarul Iasi Plus.

"Sunt inginer de profesie si ma pasioneaza meseria. PD-L este mai apropiat de mine, deoarece in acest partid se afla fosti mei colegi liberali. Cand am plecat din PNL am zis ca vreau sa ma linistesc acasa, iar institutia se afla in Iasi si voi putea fi aproape de fiica mea", a declarat Dorina Isopescu.
"La cateva luni dupa ce a demisionat din PNL a decis sa vina alaturi de noi in PD-L. Este o decizie care s-a discutat in BPJ. Dorina Isopescu este un om cu experienta, a fost 4 ani la Inspectoratul de Constructii si este profesor universitar", a declarat Dan Carlan, presedintele PD-L Iasi.
Concursul pentru ocuparea postului de director va avea loc pe 20 mai. PSD a nominalizat pentru functia de director pe actualul director, Corneliu Cretu.

Ctin Serban- director la Casa Corpului Didactic Iasi

Uite ca in mare taina, pedelistul Constatin Serban a fost uns in functia de director la Casa Corpului Didactic. Toate bune si frumoase , dar din cate stiu toti directorii au sustinut examen iar Ctin Serban nu apare nicaieri ca a fost la concurs.

Vorba unui coleg de breasla, o fi sustinut un concert .....
Ce numiri surpriza mai apar?

duminică, 17 mai 2009

Cum viseaza unii cu ochii deschisi

"Am principii pe care le voi îndeplini, voi aduce oameni noi în politica ieşeană şi filiala PC din Iaşi va ajunge în câteva luni pe un loc fruntaş în ţară”, spunea Vasile Şalaru, noul preşedinte al filialei ieşene.

Mai discutam peste cateva luni, desi am un feeling ca nu va avea multa vreme statutul de sef de fililala, fie ea si PC.
PS . Il va aduce in PC si pe Anchidin Dumitru ?

miercuri, 13 mai 2009

Profilul criminal al fiecarei zodii!

Berbec

Aflat sub semnul razboinic al planetei marte, berbecul este impulsiv, agresiv, egoist. Actioneaza din impuls, iar infractiunile lui sunt comise fara premeditare. Cel mai probabil este sa comita talharii, jafuri armate, dar si crime din pasiune. Cei mai in varsta, cu experienta in "meserie", devin infractori platiti: recuperatori, asasini. Datorita impulsivitatii, face adesea greseli din cauza carora este prins repede.

Taur

Inteligent si calculat, taurul se implica in infractiuni care sunt greu de depistat si dovedit. E foarte probabil sa gasesti un taur care se ocupa cu spalare de bani, frauda, evaziune fiscala si alte infractiuni economice. De obicei, lucreaza singur, pentru ca nu-i place sa imparta cu nimeni nici secretele, nici castigurile. Nu-i place violenta si nu raneste pe nimeni daca nu este absoluta nevoie.

Gemeni

Mercur, planeta gemenilor, era zeul negustorilor, dar si al hotilor. Nu este de mirare ca infractorii Gemeni sunt, in mare parte, escroci sau hoti. Nu ia lucrurile in serios si traieste cu impresia ca nu face nimic rau. A fi hot este doar o meserie ca oricare alta, pentru el. Nu-i place sa raneasca pe nimeni, urmareste doar castigul. Gemenii comit fraude, escrocherii, furturi, inselaciuni. Si pentru ca sunt pasionati de tehnologie, ii regasim in postura de hackeri.

Rac

Niciodata nu stii ce se ascunde in spatele mastii banale pe care o poarta Racul. Sunt cunoscuti in special pentru crimele din pasiune pe care le comit cu foarte mare violenta. Pot sa ucida de mai multe ori, orbiti de furie, gelozie sau frustrare, apoi sa lase urme pe corpul victimelor, ca semn distinctiv. Racul poate sa fie criminal in serie, psihopat, sociopat. Oricum, este clar ca ceva necurat se intampla in mintea lui.

Leul

Leul se implica in infractiuni atunci cand nu reuseste sa se faca remarcat altfel. Nu se implica in infractiuni minore, n-ai sa-l vezi la furt prin mijloacele de transport. Trebuie sa fie rege si in lumea interlopa, asa ca va da intotdeauna lovituri mari, bine planuite, de care aude toata tara . Poate sa fie foarte periculos. Il regasim in crima organizata, de obicei fiind cel care da ordine.

Fecioara

Fecioara isi doreste sa castige cat mai mult fara sa munceasca deloc daca este posibil, dar ii este teama de violenta, durere fizica si inchisoare. Asa ca recurge la furturi din bancomate si alte infractiuni informatice. Daca o intrebi cu ce se ocupa, raspunsul ei este simplu: hacker. Cand mai prinde curaj sau devine cu adevarat disperata, Fecioara poate sa treaca mai departe, la furturi din locuinte. Dar, fiind o fricoasa, nu va actiona niciodata singura.

Balanta

Balanta este politicianul aparent respectabil, modest, elegant, dar corupt pana in maduva oaselor sau directorul implicat in activitati caritabile, de fapt, un paravan pentru spalarea de bani. Pare un cetatean responsabil si un om fin, dar, de fapt, hainele ei scumpe si vacantele la Viena sunt platite cu bani murdari. Desi pare inofensiva, poate sa devina foarte periculoasa cand este vorba sa-si apere aparentele. Intotdeauna are o arma ascunsa pe undeva.

Scorpion

Foarte temperamental, Scorpionul ucide din furie, gelozie sau razbunare si, pentru ca e usor sadic, constata ca ii face si placere. Asa ca decide sa traiasca din asta. Il regasim in postura de criminal platit, recuperator sau de mana dreapta a vreunui interlop. Nu este capabil sa conduca un grup, sa faca planuri sau sa ia singur decizii, asa ca toata viata va ucide la ordinele cuiva, pentru o anumita suma de bani

Sagetator

Sagetatorul se pricepe de minune sa minta si sa manipuleze. Poate sa fie escroc, hot, talhar si nu raneste pe nimeni atat timp cat poate obtine ceea ce isi doreste fara violenta. Este siret si greu de prins. Poate avea comportament de justitiar, cauta sa faca dreptate dand cate ceva din prada lui celor care au nevoie. De fapt, nu o face pentru ceilalti, ci pentru el insusi, dar isi cauta pretexte pentru infractiunile pe care le comite.

Capricorn

Desi adesea este un cap al crimei organizate si are pe langa el un Scorpion gata sa omoare la ordin, prefera sa comita el insusi anumite infractiuni, doar din placere. Este mai sadic decat Scorpionul, mai calculat decat Taurul si mai ambitios decat toti la un loc, ceea ce il face periculos si greu de prins. Orice Capricon are o parte intunecata, gata sa iasa la iveala. Daca nu se ocupa cu crima organizata, este criminal in serie.

Varsator

Varsatorul este un manipulator fara pereche. Nu ii place sa-si murdareasca mainile, dar nici munca cinstita nu prea il atrage. Se ocupa cu furturi, inselatorii, escrocherii, infractiuni informatice. Cand devine violent, o face doar din razbunare. In rest, prefera sa "lucreze" curat, din spatele unui computer sau minte si manipuleaza cu zambetul pe buze. Principalele lui tinte sunt batranicile bogate care il considera cea mai draguta persoana din lume si ii dau pe mana toate averea.

Pesti

Pestele activeaza cel mai adesea in industria drogurilor. Nu o face pentru bani, ci pentru produsul in sine. Il gasim ca sef de grupare, cu zeci de oameni in subordine sau ca traficant marunt, care ademeneste tinerii la colt de strada. E gata sa faca orice, atata timp cat sta aproape de droguri. Admira si respecta criminalii violenti, dar nu poate sa fie ca ei.
In general, este inofensiv si evita confruntarile, insa daca se simte amenintat, poate sa devina foarte violent.


marți, 12 mai 2009

Primele semne ale campaniei electorale

O fi PSD si PDL in coalitie, dar cand e vorba de campanie electorala , unde miza este foarte mare , colegii de coalitie se parasc intre ei . Democrat liberalul Daniel Oajdea a facut o interpelare la ministrul Educatiei prin care o anunta ca 100 de elevi ( de fapt erau 30 ) au fost dusi la o intalnire cu candidatul PSD la PE.


Ce spune Oajdea

Atitudinea ministerului fata de încercarile de politizare a institutiilor de

învatamânt
Doamna Ministru,
Va anunt ca marti, 5 mai 2009, aproximativ 100 de elevi de la Grupul Scolar Virgil
Madgearu din Iasi, în cea mai mare parte având drept de vot, au fost luati din timpul orelor de clasa si dusi la o întâlnire cu un candidat sustinut de PSD pentru alegerile europarlamentare. Elevii au fost scosi de la ore fara aprobarea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, la initiativa profesorului de matematica Sandu Cudalb.
Consider inadmisibil ca in timpul orelor de curs elevii sa participe la intruniri cu caracter politic in loc sa invete. Nu este corect ca un cadru didactic sa fie normat si platit din bani publici pentru a duce elevii la manifestari politice. Pentru a preintampina astfel de actiuni (indiferent de partidul politic care este implicat) Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii trebuie sa intervina promt si ferm.
Va rog sa precizati care este atitudinea ministerului fata de folosirea resurselor umane din învatamânt de catre partidele politice si care sunt masurile care trebuie luate in astfel de cazuri. In cazul de fata, va rog sa imi comunicati ce masuri ati luat si care sunt persoanele care au fost sanctionate.
Solicit raspuns scris.
Cu stima,
Deputat PD-L,
Daniel Oajdea

Ce spune Ivan ( doar o parte a declaratie , restul cititi maine)

Candidatul PSD la alegerile europarlamentare, Catalin Ivan, spune ca a participat la acea actiune, dar in calitate de invitat. " Organizatorii aveau niste manifestari dedicate Zilei Europei si m-au invitat sa le vorbesc despre Uniunea Europeana. Am discutat despre UE fara sa politizez, doar se stie foarte bine ca elevii nu sunt interesati de politica"

ISJ a demarat o ancheta in acest caz . Ce spune Seryl Talpalaru, seful ISJ despre acest subiect cititi maine in Iasi PLUS .

Prima nota de la concursul pentru directori - Narciza Nedelcu (PDL) - 7.38

'Surpriza': Narciza Nedelcu va fi director la OCPI


'Surpriza': Narciza Nedelcu va fi director la OCPI


Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) a afisat pe site notele obtinute de candidati la concursul pentru ocuparea posturilor de directori la trei oficii judetene din tara. Pentru sefia institutiei iesene a candidat consilierul judetean Narciza Nedelcu, care a obtinut nota 7,38. La proba scrisa a avut 7,75, iar la prezentarea proiectului de management 7. "Am avut foarte mari emotii la prezentarea proiectului, iar la proba scrisa probabil am luat aceasta nota fiindca scriu urat, desi am stiut sa raspund la intrebari. In ceea ce priveste activitatea, pana nu vad ce este in cadrul institutiei, nu pot sa spun ce proiecte prioritare am. Insa, din ce am auzit, oamenii sunt nemultumiti deoarece documentele se elibereaza foarte greu", a spus Narciza Nedelcu. ANCPI urmeaza sa trimita o notificare prin care va anunta data de la care Narciza Nedelcu va putea prelua fotoliul de director, functie ocupata, pana pe 1 mai, de liberalul Mugur Cozmanciuc.

P.S. La finalul concursurilor , voi face o media pentru a vedea ce partid va obtine cea mai mare nota, PSD sau PDL .

Domnule Apostol, sef la Salubris, va rog faceti ceva !

Imi amintesc o conferinta de presa in care primarul Gheorghe Nichita era foarte suparat pe directorul de la Salubris , Ion Apostol. Ei bine, desi a trecut ceva vreme de atunci de cand i-a dat dispozitie sa rezolve problema cainilor comunitari, ea inca exista , cel putin in zona unde locuiesc eu , in cartierul Frumoasa. Este o haita de caini care noaptea trecuta au urlat din toti rarunchii, parca faceau in ciuda celor care voiau sa doarma. Nu stiu daca vecinii mei au reusit sa se odihneasca dar eu sigur NU. Si uite asa din cauza cainilor comunitari , o problema care a ajuns sa se rezolve la fel ca si aeroportul din Iasi, astazi nu voi putea da randament la job.

luni, 11 mai 2009

Fenechiu s-a saturat de Pamant si vrea in Cosmos

Comisia pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, condusa de Relu Fenechiu a informat Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor că a constituit o subcomisie parlamentară pentru spaţiul cosmic.

Cu ce se vor alege iesenii prin infiintarea acestei comisii ?
- vor avea sosea de centura care va trece prin cosmos
- se va infiinta o noua cursa aeriana - de pe aeroportul international Iasi avioanele vor merge direct in cosmos si nu in ultimul rand , Fenechiu ii va putea darui colegului sau , Cristian Adomnitei, personal, 15 stele ...


Se clatina puternic scaunul de sef a lui Zanfirescu ?

Declaratiile facute de Gheorghe Nichita la adresa conducerii IPJ au fost destul de dure, sa fie asta un semn ca urmeaza, cat de curand, schimbarea la conducerea Politiei Judetene?

duminică, 10 mai 2009

Capetele luminate de la PSD

Cata organizare intre ei ...pacat de steagul care flutura deasupra lor ...

sâmbătă, 9 mai 2009

Premiera la cinematograful Victoria , filmul SF " Vadim presedinte, Becali premier"

Sambata, la cinematograful Victoria am avut senzatia ca pentru aproximativ doua ore am trait pe alta planeta, o planeta a oamenilor ciudati ca sa nu spun altfel. Vadim i-a propus lui Becali sa mearga in tandem la alegerile prezidentiale din toamna deoarece in Romania este nevoie de o schimbare. Am incercat sa imi imaginez timp de cinci minute cum ar arata Romania cu Vadim presedinte si Becali premier....

Cei aproximativ 900 de simpatizanti ai lui Vadim si Becali (sala de la cinema are o capacitate de 910 locuri ...ceva de genul) au urmarit pelicula SF fara sa se miste, au ascultat cu interes toate replicile actorilor principali si evident i-au aplaudat cu frenezie pe cei doi.

vineri, 8 mai 2009

Vasile Salaru - noul sef al PC Iasi

Daniel Matasaru nu mai este seful PC Iasi iar noul conducator este nimeni altul decat Vasile Salaru, fostul pesedist exlus din partid de Gheorghe Nichita.

joi, 7 mai 2009

Iar au inceput declaratiile acide intre politicieni

Ne asteapta o luna crunta de acuzatii facute de politicieni la adresa politicienilor desigur. Cum incepe campania electorala pentru PE fiecare lider va iesi si va spune cine este mai bun .
Ufffff, deja ma doare capul .....

Cel mai important barbat din viata mea

Astazi implineste o frumoasa varsta cel mai important barbat din viata mea: Aurel. La multi ani tati, sa traiesti o suta de ani si sa te bucuri de familie si de cei din jur.
Probabil o sa va intrebati de ce tata este cel mai important barbat din viata mea ? Pentru ca Dumnezeu mi-a dat un tata care ma iubeste neconditionat, ma supara foarte rar si daca se intampla ( deoarece este normal)foarte repede imi trece si cel mai important este alaturi de mine atunci cand este nevoie. La multi Ani tati!

miercuri, 6 mai 2009

Bine ai venit in lumea blogerilor , Creatzo !

S-a molipsit de microbul blogeritului si colega noastra Dumitrita Neamtu. Asa ca ii urez bun venit si ma bucur ca mai este o femeie care isi va spune impresiile pe blog - ma refer aici la jurnalistii de pe politic si administratie . Dar o intrebare Dumi, de ce iritat ?????

Vadim Tudor vine la Iasi cu Stefanescu si Marinescu

Filiala PRM Iasi poate sa fie multumita pentru ca in sfarsit presa din Iasi ii va mediatiza. Miercuri au sustinut o conferinta de presa si s-au plans , culmea , colegilor care au scris despre ei , ca presa din Iasi nu ii baga in seama. Ei bine , sambata pot sa respire usurati deoarece inclusiv eu am sa scriu despre PRM deoarece vine la Iasi Corneliu Vadim Tudor , Gigi Becali (daca ii ridica magistratii interdictia de a parasi capitala- joi se va afla acest lucru) si noii sai colegi de partid Codrin Sefanescu ( care a mai fost in PRM) si Marius Marinescu. Cei doi au parasit recent barca PC-ului deoarece nu au mai putut sa suporte "duplicitatea lui Dan Voiculescu şi a lui Mircea Geoană".
Domnilor de la PRM mai este un motiv foarte important pentru care va ignora presa: nu ii invitati la conferintele de presa . Asa ca actualizati-va baza de date si dati-ii batai ca astept si eu pe mail invitatia la conferinta de presa sustinuta de Corneliu Vadim Tudor.

S-a pus crucea pe coalitia PSD - PDL la CJ

Presedintele PDL , Dan Carlan spune ca subiectul legat de functia de vicepresedinte la CJ este unul inchis " nu ne mai intereseaza functia de vicepresedinte". Maine cititi in Iasi Plus mai multe despre acest subiect.

Hm.... daca Constantin Serban nu va mai fi vicepresedinte la CJ oare pe ce functie va fi propus ??? Eu propun sa fie nominalizat la Unitatea de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie ...

Serban chiar daca nu a pupat functia , se comporta ca si cum ar fi sef

Constantin Serban de la PDL iar a calcalt pe bec. S-a apucat sa sune dimineata probabil de pe telefonul de la scoala ( adica din bani publici) sa il ameninte pe purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, Sebastian Tataru. Motivul ? o initiativa a consiliului judetean care voia sa si-o atribuie personal. Asa ca domnul Serban s-a apucat sa tipe la el sa il ameninte ca il desfiinteaza si evident sa ii vorbeasca foarte urat.
Domnule Serban, dvs vreti sa fiti vicepresedinte dar in primul rand va trebui sa invatati sa fiti diplomat. Uneori aveti obiceiul sa confundati unele persoane cu membrii dvs de partid , care accepta crizele istericale.
P.S. Am tinut sa consemnez acest aspect deoarece nu este prima data cand vorbeste urat angajatilor din CJ. A mai amenintat si trei sefi de servicii, dar probabil ca atat se poate ...

si PS2 Daca va intrebati de ce fac seriale cu Serban , motivul este acelasi : si-a permis intr-o zi sa ma sune si a inceput sa tipe la mine, deoarece avea o mare dilema, de unde stiam eu ca nu va iesi deputat. Uite ca am avut dreptate si cum nu uit anumite aspecte, de fiecare data cand aud ceva de el voi scrie cu mare drag.

Fina lui Carlan , adjunct la Casa de Pensii

Nu s-au incheiat discutiile la PSD si PDL pentru nominalizarea persoanelor in posturile de conducere a deconcentratelor. Nume noi , Oana Ungureanu va fi director adjunct la Casa Judeteana de Pensii. Pentru cei care nu stiu Oana si Florin Ungureanu, fostul subprefect de Iasi, au fost cununati de Dan Carlan.

Mi s-a parut haios cum s-a vehiculat numele lui Adrian Zavlovschi, pentru cei care nu stiu este directorul adj de la Teatrul Luceafarul.
Initial a fost propus pentru Directia de Cultura , in locul lui Munteanu( in cele din urma ramane la Directie Vasile Munteanu). A picat aceasta varianta si a fost propus pentru Radio Iasi , cica in functie de conducere. Aici nu prea inteleg eu , cum ar putea veni cineva din afara sistemului si sa faca performanta dar in fine ... cum Romania este " land of choise", orice este posibil. Si cum nu era frumos sa fie lasat fara o functie in cele din urma Zavlovschi a fost propus pentru Opera Nationala din Iasi. Super tareeeeeeeeeee.

Later va mai dau si alte nume acum si putina muzica



Alex Ubago - Sin miedo a nada
Asculta mai multe audio Muzica »

luni, 4 mai 2009

Serban isi poate lua adio de la functia de vicepresedinte al CJ

Pedelistul Constantin Serban nu isi va vedea visul cu ochii , mai exact, acela de a deveni vicepresedinte al Consiliului Judetean. Motivul : Simirad nu are incredere in Dan Carlan si nu va accepta niciodata sa faca echipa cu Serban. Ba mai mult, surse din interior sustin ca Simirad prefera sa isi dea demisia decat sa il aiba la conducerea judetului pe Serban.

duminică, 3 mai 2009

Cozmanciuc a demisonat se incalzeste pentru fotoliu Narciza Nedelcu

La OCPI de la 1 mai conducerea nu mai este asigurata de liberalul Mugur Cozmanciuc " am incetat raporturile de munca de la 1 mai ", spune Mugur Cozmanciuc si se incalzeste pentru fotoliul de director, consilierul judetean PDL , Narciza Nedelcu. Cum duminica nu a mai fost timp nu am putut afla cine este Ovidiu Alexandru, cel care ravneste la postul de director al OCPI Iasi.

LISTĂ cuprinzând candidaţii admişi să participe la concursul din sursă externă din data de 4 mai 2009 organizat de către Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru ocuparea postului vacant de director din cadrul oficiilor de cadastru si publicitate imobiliară Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Satu-Mare:
Nr. crt.
Numele şi prenumele candidaţilor admişi la concurs
Denumirea postului
1.
Lucian Octavian DRAGOMIR
Director OCPI Hunedoara
2.
Mariana NEGROIU
Director OCPI Ialomiţa
3.
Tănase MIHALCEA
Director OCPI Ialomiţa
4.
Narciza NEDELCU
Director OCPI Iaşi
5.
Ovidiu ALEXANDRU
Director OCPI Iaşi

6.
Georgeta GUŞIŢĂ
Director OCPI Mehedinţi
7.
Ion NICOLAE
Director OCPI Olt

Narciza Nedelcu va intra in focul examenului luni la ora 9.00.