miercuri, 29 aprilie 2009

Domnule Angheluta, rea intentie sau a fost doar o scapare ?

Surpriza maxima la sedinta Colegiului Prefectural: presa nu are acces . Acesta este mesajul care ne-a fost transmis de catre subprefectul Cristian Angheluta prin putatorul de cuvant al Prefecturii. A venit si intrebarea ; De ce ? " Pentru ca nu este nimic important", ar fi spus subprefectul Cristian Angheluta. Daca este sau nu important acest lucru vedem noi la fata locului.
Bon, acesta este un semnal ca Prefectura nu va mai fi chiar atat de transparenta cum s-a promis atunci cand au fost instalati in functie sau pur si simplu domnul Angheluta nu stia ca sedinta este publica? Bineinteles ca noi nu am ascultat cele transmise de purtatorul de cuvant, am intrat frumusel in sala, spre surpinderea lor, ne-am asezat pe scaunele, am ascultat cu mare interes si unde mai pui ca au iesit si stiri.
P.S. Mai am o nelamurire: care este rolul acestei sedinte sau mai bine zis de ce sunt chemati toti sefii de institutii deconcentrate , care oricum nu asculta ce se vorbeste in sala deoarece se gandesc la problemele pe care le au in institutiile pe care le conduc?

marți, 28 aprilie 2009

Cel mai sexy ziarist din " the land of choice"

Academia Catavencu a muncit si a facut un clasament al celor mai sexy ziaristi din Romania. Evident nu se regaseste niciun iesean. Cine se lupta pentru titlul de cel mai cel mai vedeti aici .

Putem dormi linistiti in caz de cutremur SUB 6 GRADE

Ce pot face autoritatile iesene in caz de un cutremur mai mare de 7 grade ? Doar sa se roage . La sedinta operativa de la sediul prefecturii a lipsit un reprezentat al unei institutii foarte importanta in caz de calamitate : Biserica. Situatia ar fi atat de grava incat nu mai ramane decat sa ne rugam : DA DOAMNE SA NU FIE CUTREMUR PESTE 7 GRADE!

miercuri, 22 aprilie 2009

Declaraţie
privind continuarea terorii comuniste in Republica Moldova

Primăria municipiului Chişinău constata cu regret ca teroarea regimului comunist asupra populatiei civile continua. Desi s-a anuntat incetarea represiunilor, continuam sa inregistram cazuri de aplicare a fortei fizice de catre politie asupra cetatenilor. Guvernul are o atitudine cinica si iresponsabila. Pe langa faptul ca cei retinuti sunt baturi, torturati, supusi unui tratament inuman si degradant, politia percepe bani de la peroanele arestate pentru perioada aflarii in detentie, iar oficiali ai Republicii Moldova si-au permis sa spuna ca nu este vorba de leziuni corporale in cazul victimelor represiunilor, ci de vopsea.

Pana in prezent Guvernul a respins demersurile ONG-urilor de aparare a drepturilor omului, ale autoritatilor locale in comisariatele de politie si in penitenciarele din Republica Moldova unde are loc aplicarea violentei asupra celor retinuti. Sunt inregistrate cazuri de amenintari in adresa celor care au depus marturii impotriva politiei, asupra violentei aplicate in perioada detentiei. Vadim Ugureanu a fost amenintat ca „nu va scapa viu daca va continua sa relateze presei” despre cele intamplate.

Comunicăm că potrivit informaţiilor acumulate in continuare sunt cel puţin 3 persoane dispărute: Donici Serghei, 19 ani, Galinschi Alexandru, 27 ani, Tudorache Mihail, 23 ani,

Insistam asupra desfasurarii unei investigatii internationale asupra violarilor grave si masive a drepturilor omului constatate in Republica Moldova in ultimele 10 zile. Vicimele insista asupra unor interventii prompte si eficiente. Ne îngrijorează faptul că până în prezent nu au fost trimise sau formate misiuni speciale pentru verificarea situaţiei la faţa locului, în locurile de detenţie.

Pe această cale cerem comunităţii internaţionale implicare imediată şi insistăm asupra:
• Opririi tratamentului inuman şi degradant, a torturii în locurile de detenţie;
• Încetării terorii, a răpirilor de persoane, a ameninţărilor şi a intimidărilor;
• Asigurării accesului avocaţilor, a ONG-urilor şi a presei în locurile de detenţie;
• Garantării drepturilor persoanelor reţinute, în primul rând la apărare;
• Informării depline asupra reţinerilor efectuate şi a incriminărilor aduse;
• Pedesirii celor vinovaţi de comiterea abuzurilor menţionate;.

Fapte noi:
Mihailov Vitalie - hemoragie subtotala in segmentul lateral al sclerei ochiului sting, excoriatii pe cap si git, echimoze - 35 ani, oprit in strada de trei politisti in fata Ministerului Apararii pe 15 aprilie. Nu a participat la proteste, i s-a cerut sa prezinte actele, dupa care a fost lovit cu pumnii si picioarele. Exista marturie audio, certificat medico legal.


Gumenii Chiril - comotie cerebrala, fractura deschisa a gambei, multiple contuzii ale tesuturilor moi - elev in clasa a 8 A scoala Nr.52 din Chisinau, anul nasterii 1988, nu a participat la protest, retinut pe 9 aprilie, in fata Guvernului, batut de persoane necunoscute imbracate in civil, urcat intro masina, dus in directie necunoscuta si intrebat cite sticle a stricat la Parlament si Presedentie, dupa care iarasi batut. Exista marturie audio.




Grecu Vadim- comotie cerebrala, coaste rupte, contuzie faciala: 21 ani, student ASEM, nu a participat la protest, a fost retinut pe data de 7 aprilie noapte, in fata Parlamentului. Batut cu pumnii si picioarele in strada, tarat pe jos, apoi dus la Comisariatul general de politie, ulterior din cauza starii grave fiind transportat la spitalul de urgenta. Exista marturie audio, certificat medico legal.




Raileanu Nelu- torturat, comotie cerebrala, contuzie a tesuturilor moi ale capului, sindrom asteniovegetativ: 20 ani, elev, nu a participat la protest, retinut pe 07.04.09 in jurul orelor 19:00 pe str.Puskin in fata Palatului National batut si dus la Comisariatul Buiucani, impus sa semneze declaratii precum ar fi participat la protest si batut pentru refuzul de a le semna. Exista marturie audio, certificat medico legal.








Gavrilă Vasile - contuzie cu revărsări sangvine pe obraz, echimoze pe obraz: 18 ani, elev in clasa a XII, liceul “George Cosbuc”. Nu a aprticipat la protest, retinut noaptea pe 8 aprlie in jurul orelor 0:30 in apropiere de Primaria Chisinau, dus la Comisariatul general de politie, batut si torturat, impus sa semneze declaratii fara ca sa le citeasca. Exista marturia audio, video si certificat medico legal


Gheorghe Moisei – fractuira picior, comotie cerebrala, 47 ani, tata a doi copii, participant pasnic la protest, retinut pe 10 aprilie 2009, dus la Comisariatul Buiucani apoi la Comisariatul Centru, batut in ambele comisariate.




Chitanta de achitare a sumei de 81 lei pentru periaoda dententiei la politie, contravaloarea hranei si a intretinerii.




Cu respect,

Dorin Chirtoacă,
Primar general al municipiului Chişinău

Cine va conduce Directia Apelor Prut? Tot Corneliu Cretu

Inainte de a lua pauza de cateva zile trebuie sa mentionez un lucru . Observ ca mass media locala scrie ca la directia Ape Prut va fi sef Mihai Arnautu. Nu stiu cine este si nici nu imi bat capul. Mi-a sarit in ochi numele deoarece stiam ca a fost nominalizat initial domnul Trofin. In cele din urma s-a decis ca la directie sa ramana acelasi sef adica Corneliu Cretu iar adjunct Nicolae Trofin.

Prima data am citit pe newsiasi despre Arnautu si am sunat sa vad de ce au decis ca aceasta persoana sa conduca Directia de Ape Prut. Declaratia oficiala a fost ca ramane sef Cretu. Acum si 7 est scrie acelasi lucru ....

marți, 21 aprilie 2009

O scurta pauza ...

Cateva zile nu voi mai posta pe blog. Voi relua activitatea marti, 28 aprilie.

vineri, 17 aprilie 2009

Si berzele ?

Presa este certata deoarece s-a relatat in mass media doar situatia fotbalistilor si nimeni nu a spus nimic de berze ....


"Am aflat cu stupoare ca in dimineata zilei de vineri 17 aprilie 2009, un avion ce transporta echipa de fotbal Dinamo Bucuresti a intrat din plin intr-un stol de berze, ranind grav una din aceste vietati. Ne exprimam indignarea legata de modul in care presa din Romania a inteles sa trateze acest subiect, neluand in calcul in nici un moment modul in care asemenea accidente au un efect extrem de grav asupra populatiei de berze din Romania, mai ales in aceasta perioada in care poluarea masiva, schimbarile climaterice si efectul de sera au redus drastic numarul de exemplare (berze) din tara noastra.
Ca Asociatie ce si-a propus protectia acestei specii pe cale de disparitie, cerem cu insistenta o ancheta serioasa in urma careia sa se i-a masurile necesare astfel incat cei vinovati sa fie trasi la raspundere", se arata in comunicatul de presa .



Data Bogdan Lemnaru
17.04.2009 Presedintele Asociatiei “Salvati Berzele”

P.S. Sincera sa fiu nu am auzit niciodata de aceasta asociatia ., dar in fine trebuie protejate si berzele si cred ca vinovat de aceasta situatie (cerem cu insistenta o ancheta serioasa in urma careia sa se i-a masurile necesare astfel incat cei vinovati sa fie trasi la raspundere)se fac vinovati fotbalistii de la POLI Iasi.... evident este o gluma macabra

miercuri, 15 aprilie 2009

Si pentru ca suntem in Saptamana Mare ....

Face bine sufletului

Anul acesta sarbatorile vor fi altfel , din diferite motive, asa ca sa ne bucuram de ce e frumos pe aceasta lume. Zilele acestea doar muzica





In sfarsit, autoritatile Iasului reactioneaza

Excelenţei Sale, doamna Lidia GUŢU
Ambasada Republicii Moldova în România

Doamnă Ambasador,

Am luat cunoştinţă cu stupefacţie despre ororile comise de autorităţile Republicii Moldova împotriva unor copii inocenţi care au participat la protestele din 7 aprilie a.c. sau au fost, pur şi simplu, preluaţi de pe stradă fără nici o legătură cu aceste proteste.
Fotografiile transmise de către Excelenţa Sa, domnul primar Dorin Chirtoacă, prezintă tineri torturaţi cu mai multă bestialitate decît în perioada neagră a Evului Mediu.
De asemenea, am primit fotografiile a doi tineri ucişi, este vorba de martirii pe altarul luptei pentru libertate Ioan Ţibuleac şi Valeriu Boboc.
Doamnă Ambasador, solicit insistent Guvernului Republicii Moldova să înceteze actele de teroare care se continuă din 7 aprilie şi pînă în ziua de astăzi.
Vă asigurăm că toate aceste crime comise împotriva propriului popor de actuala conducere nu vor rămîne nepedepsite de către tribunalele internaţionale.
Sper, Doamnă Ambasador, că şi Dumneavoastră veţi condamna astfel de barbarii pe care nu le mai credeam posibile decît la cele mai primitive organizări statale.

Dr. Constantin Simirad
Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi

In sfarsit, autoritatile Iasului reactioneaza

Excelenţei Sale, doamna Lidia GUŢU
Ambasada Republicii Moldova în România

Doamnă Ambasador,

Am luat cunoştinţă cu stupefacţie despre ororile comise de autorităţile Republicii Moldova împotriva unor copii inocenţi care au participat la protestele din 7 aprilie a.c. sau au fost, pur şi simplu, preluaţi de pe stradă fără nici o legătură cu aceste proteste.
Fotografiile transmise de către Excelenţa Sa, domnul primar Dorin Chirtoacă, prezintă tineri torturaţi cu mai multă bestialitate decît în perioada neagră a Evului Mediu.
De asemenea, am primit fotografiile a doi tineri ucişi, este vorba de martirii pe altarul luptei pentru libertate Ioan Ţibuleac şi Valeriu Boboc.
Doamnă Ambasador, solicit insistent Guvernului Republicii Moldova să înceteze actele de teroare care se continuă din 7 aprilie şi pînă în ziua de astăzi.
Vă asigurăm că toate aceste crime comise împotriva propriului popor de actuala conducere nu vor rămîne nepedepsite de către tribunalele internaţionale.
Sper, Doamnă Ambasador, că şi Dumneavoastră veţi condamna astfel de barbarii pe care nu le mai credeam posibile decît la cele mai primitive organizări statale.

Dr. Constantin Simirad
Preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi

marți, 14 aprilie 2009

O , da ce surpriza !!! Iacoban va fi sef

Presedintele PSD Iasi Gheorghe Nichita a mai anuntat cateva nume care vor conduce institutiile din Iasi, asa ca la ARR sef va fi ... SORIN IACOBAN iar la APIA Vasile Dumitriu, fost viceprimar.

Liderul organizatiei municipale TSD , Bogdan Balaniscu va fi sef la IMM- uri .

luni, 13 aprilie 2009

Felicia va fi inmormantata miercuri ora 13.00

Va fi condusa pe ultimul drum , miercuri la ora 13.00 la cimitirul Sfantul Vasile. Imi amintes ca era o ziarista foarte calma, linistita si timida . Nu stiu daca a incomodat vreodata pe cineva ....

Avea toata viata inainte si isi dorea foarte mult sa traiasca, insa s-a stins luni la doar 32 de ani.


"Ma numesc Felicia Cilinschi si ceea ce voi scrie in urmatoarele rinduri e cutremurator si ingrozitor. Acum 3 zile am fost diagnosticata cu "LEUCEMIE ACUTA LIMFOBLASTICA TIP B"...Singura mea sansa de supravietuire este o operatie care se efectueaza doar in strainatate dar care din pacate e foarte scumpa. E vorba de 200 mii de euro la o clinica in Germania, iar cel mai ieftin e in Israel, adica 170 mii dolari. Acum depinde unde voi avea sansa sa gasesc un donator...Pentru aceasta voi avea nevoie de fonduri, de ajutor financiar.Am discutat deja cu medic din Israel si mi-a spus sa ii contactez dupa ce am suma de bani......Va rog din suflet sa ma ajutati! VA IMPLOR NU MA LASATI SA MOR!" Acestea au fost cuvintele scrise pe 25 august 2008.
Pana la urma a fost lasata sa moara .... A fost operata in urma cu 8 zile la un spital din Timisoara ...

P.S. Cel mai mult ma revolta ca boala ei a fost speculata de un aspirant la Parlamentul Romaniei, nici nu merita sa ii dau numele, unii stiu f bine , care sustinea sus si tare ca va face tot ce ii sta in putinta sa o ajute . NU A FACUT NIMIC pentru EA , lui si-a adus un capital de imagine ....




Unde pleaca Andrei Trofor

Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al Primariei a anuntat astazi ca vrea sa renunte la aceasta meserie. S-a saturat sau ceva de genul, nu am fost lamurita poate si din cauza asteniei de primavara . Pe de alta parte a fost secretos si nu a vrut sa spuna unde va pleca , s-a limitat sa spuna atat: nu voi rupe relatia cu presa . Sa inteleg ca va pleca sa predea tainele comunicarii studentilor de la facultatea de jurnalism?

Saptamana Patimilor - prima declaratie halucinanta a lui Simirad

Pentru mine, Saptamana Mare inseamna o saptamana speciala . Oamenii in general isi fac timp , pe langa treburile cotidiene, sa ajunga la biserica sa se spovedeasca si sa se impartaseasca . Declaratia facuta astazi de Constantin Simirad cu privire la Dan Carlan ma determina sa cred ca unii nu au niciun Dumnezeu. Si totul din cauza orgoliilor....
"El ar trebui sa patimeasca macar cativa ani de puscarie (cinci sau sase vrea ) pentru ceea ce a facut . Saptamana patimilor inseamna sa ierti pe cei care au gresit fata de tine, dar aici nu este vorba de asta . Nu pot sa il iert si domnia sa trebuie sa plateasca pentru ceea ce a facut . Daca este Saptamana Mare nu putem sa o iertam pe Alina Horeanu sau pe altul care baga cutitul in gatita unui om ", a declarat Constantin Simirad.

duminică, 12 aprilie 2009

Programul comisarului european, Leonard Orban

Luni, 13 aprilie
10:00 – 11:15 Întâlnire cu dl Constantin Simirad, preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, şi cu dl Romeo Olteanu, vice-primarul municipiului Iaşi Consiliul Judeţean Iaşi
Bd Stefan cel Mare şi Sfânt, nr 69

11:30 – 12:15 Întâlnire cu dl Victorel Lupu, prefectul judeţului Iaşi Prefectura Iaşi
Str Anastasie Panu, nr 60
14:30 – 15:00 Întâlnire cu prof. Carmen Creţu, pro-rector, prof. Stefan Avădanei, decan, prof. Gabriela Pascariu, director al Centrului de Studii Europene şi coordonator al Centrului ED, dna Livia Dumitriu, director al Departamentului de Relaţii Internaţionale Universitatea A.I. Cuza
Bd Carol, nr 11
15:00 – 16:15 Conferinţa "Multilingvism şi identitate europeană" Universitatea A.I. Cuza
Aula Mihai Viteazul
Bd Carol, nr 11
18:45 – 20:30 Întâlniore informală cu reprezentanţii GDS Iaşi Hotel Traian
Salonul Alb
Pta Unirii, nr 1


Programul de marti de la Bacau
Marţi,
14 aprilie 11:30 – 12:45 Dezbatere "Traducere şi cultură în spaţiul european" Universitatea din Bacău
Calea Mărăşeşti, nr 157
12:45 – 13:15 Conferinţă de presă Universitatea din Bacău
Calea Mărăşeşti, nr 157
15:00 – 16:00 Întâlnire cu dl Dragoş Adrian Benea, preşedintele Consiliului Judeţean, dl Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău, dl Claudiu Octavian Şerban, prefect, şi cu primarii din judeţul Bacău Consiliul Judeţean Bacău
Calea Mărăşeşti, nr 2

La Multi Ani Floriilor



iar aceasta melodie este pentru Florin

Dragostea eterna

marți, 7 aprilie 2009

Protest in Piata Unirii din Iasi

Ora 20:00 in PIATA UNIRII, MITING SPONTAN pentru a sustine actiunile anticomuniste de la Chisinau!!! JOS COMUNISMUL!!! BASARABIA PAMANT ROMANESC!!! - da mai departe sa afle toti cei din IASI!!!!

Un Paste in Bucovina de vis


Ascult dis de dimineata la televizor ce frumos povesteste Gheorghe Flutur programul manifestarilor organizate de autoritatile din Suceava " Pastele in Bucovina"


Evenimentele din cadrul programului “Paştele în Bucovina” se vor derula între 10 şi 23 aprilie şi va include cinci evenimente distincte, şi anume, “Drumul ouălor încondeiate”,Spovedeşte-te în Bucovina!”,Veniţi de luaţi lumină în Bucovina”, “Săptămîna luminată în Bucovina” şi “Plantează copacul tău în Bucovina”
Abia astept sa ma duc si eu , deoarece la Iasi oricum nu se face nimic deosebit !!!!

luni, 6 aprilie 2009

Paul Kmen nu a mai vrut sa candideze la PE

Motivul : pentru a candida la alegerile europarlamentare trebuia sa se suspende din functia de director de la APIA. Si cum se afla pe locul 18 nu era cazul sa faca acest pas ....
Sursa : Relu Fenechiu si Paul Kmen.

IS, eliminata fara prea multe explicatii

Se pare ca cei din varful PDL nu au ramas imuni la "calitatea" candidatilor propusi de filialele din tara . Uite asa , Pinalti a vrut sa demontreze ca face ce vrea, a propus pe lista pentru PE " o prietena", este vorba de creatoarea de moda IS iar pana la urma nu i-a iesit nimic bun cu exceptia orgoliului ranit si a imaginii terfelite. " Puteti sa ma intrebati de 100 de ori ca nu fac comentarii pe acest subiect", mi-a spus Gheorghe Stefan.
Un lucru este clar in politica : atunci cand nu joci cartea care trebui, pierzi lamentabil.
Nici noi dar nici ei ..... ( asta este pentru cunoscatori)

duminică, 5 aprilie 2009

Un adevarat ambasador al Iasului


Luni va invit sa cititi in ziarul Iasi PLUS un interviu cu scriitorul iesean Dan Lungu.
Va invit sa cititi si cartile sale
" Sunt o baba comunista" si
" Cum sa uiti o femeie" ( ultima am citit-o )

P.S. Eu daca as fi in locul autoritatilor locale l-as "exploata" deoarece Iasul ar avea multe de castigat.

joi, 2 aprilie 2009

La Multi Ani Iasi PLUS!


Pe 2 aprilie 2008 aparea primul numar al ziarului Iasi PLUS , vineri iese numarul 250. Ce ne-au urat autoritatile la ceas aniversar cititi aici .
PS Majoritatea urarilor au fost sincere deoarece simti cand omul vorbeste din suflet si tin sa le multumesc pe aceasta cale.