luni, 29 septembrie 2008

Devil

Costa 10 milioane de euro dar macar imi creste nivelul de trai

10 milioane de euro din bugetul judetului se vor cheltui pentru un sediu nou unde va functiona Consiliul Judetean. Am studiat proiectul si aflu un lucru minunat : imi creste nivelul de trai.
Sunt sate in judetul Iasi care nu au canalizare , drumurile sunt din pamant, scolile se daramana peste elevi si nu au energie electrica . Cu acesti bani o parte din probleme s-ar rezolva dar nu se va intampla acest lucru deoarece marti, in sedinta de CJ acest proiect va trece . PSD voteaza, PNL si PDL vor vota . Probabil in prezenta presei vor face scandal si vor spune ca suma e prea mare, insa in comisia de specialitate proiectul a fost votat si de PDL.

Cum justifica ei oportunitatea acestui sediu :
Coordonarea dezvoltarii economico-sociale ;
Cresterea nivelului de trai, rezolvarea adecvata a problemelor specifice
comunitatilor ;

Gestionarea corecta a fondurilor si mobilizarea tuturor resurselor disponibile
in directia dezvoltarii ;
Asigurarea transparentei guvernarii locale;
Informarea cat mai completa şi obiectiva a opiniei publice privind starea
economico-sociala a judetului, initiativele şi realizarile administratiei
judetene;

Conştientizarea şi stimularea actorilor implica]i in dezvoltarea locala;
Stimularea dezbaterilor de idei, a propunerilor şi sugestiilor cetatenilor
privind imbunatatirea performantelor economiei şi administratiei locale;

Integrarea in Uniunea Europeana – stabilirea de parteneriate, colaborari si
relatii cu tarile membre ale Uniunii Europene.



Ce mai spun ei : activitatile s-au desfasurat intr-un spatiu restrans si neadaptat
cerintelor specifice activitatii administrative. Consiliul Judetean Iasi
functioneaza in cladirea Prefecturii Judetului Iasi si are spatiu si acces la utilitati limitat.

duminică, 28 septembrie 2008

Plictiseala lui Brailean




Carismaticul consilier judetean PDL, Tiberiu Brailean a iesit duminica in conferinta de presa cu un subiect interesant si cu acuze grave in acelasi timp . Brailean spune ca in santierul de la Palas se intampla un adevarat masacru. Sustine ca are si dovezi, peste 100 de fotografii facute din avion. Dovezile ar fi cica in acel cd albastru care se poate observa in fotografie. Nu le-a facut publice deoarece la sediu nu avea un proiector iar calculatoarele care sunt in sediu cica nu au softurile necesare pentru a citi un cd. Deoarece unii ziaristi au fost sceptici, ne-a cerut sa il credem pe cuvant. Acum stau si ma intreb, oare la ce se gandea Tiberiu Brailean?
P.S. Probabil este sarcina in PD ca sa iasa in conferinta de presa pentru ca se vedea clar ca tareeeee plictisit mai era cand vorbeau colegii lui consilieri.

Doar muzica

sâmbătă, 27 septembrie 2008

Claudiu , La Multi ANI !

Astazi este ziua de nastere a unui coleg drag, o persoana care spune lucrurilor pe nume. Sunt lipsita de inspiratie deoarece in dreapta mea, in televizor, Geoana isi prezinta proiectul de guvernare si ma bruiaza, asa ca voi spune sec dar sincer : multa sanatate si multe bucurii Claudiu Lucaci. Si evident o dedicatie din inima Moldovei, adica de la Iasi ....


Parodie - La multi ani
Asculta mai multe audio Haioase »

vineri, 26 septembrie 2008

Bombita- bomba care era de fapt o pocnitoare

Duminica, Relu Fenechiu imi spunea ca pana la sfarsitul saptamanii ne va mai da o bombita din mediul politic. Joi l-am sunat din nou si mi-a zis sa astept ca duminica in conferinta de presa ne va da o bomba mediatica ( nu mai era bombita) . Bineinteles ca eram curioasa si voiam sa stiu ce mare bomba politica va da Relu Fenechiu insa am decis in cele din urma sa astept pana duminica si sa imi vad linistita de week end. Aflu ca Florin va posta pe blog ce s-a decis in sedinta liberalilor de joi seara. Concluzia ?
eu personal sunt dezamagita total ....Radu Terinte a trecut la PNL si va candida pe un colegiu la Senat ....
De ce dezamagita ?
M-am intalnit cu Radu Terinte la forumul pe educatie al PSD si imi vorbea de cat de mult adevar e in ceea ce spun pesedistii si cum programul lor pe educatie este bine gandit, etc, etc. De fapt acolo PSD dadea pe jos cu liberalii iar acum Terinte trece in tabara lor
Se spune ca politica e o curva, dar chiar asa de penala trebuie sa fie la noi in Romania?? Sunt dezamagita total, chiar credeam ca Relu Fenechiu poate mai mult iar Radu Terinte credeam ca se ghideaza dupa niste valori.

joi, 25 septembrie 2008

Recomand aceasta melodie, mie imi place foarte mult

Craciunescu le da peste nas liberalilor ieseni

Se pare ca primarul din Pascani Grigore Craciunescu nu mai este in gratiile liderului de la Iasi, Relu Fenechiu deoarece de cand a ajuns primar nu ii mai ajunge nimeni cu prajina la nas, asa spun unii din interior. Ba mai mult, in anumite cercuri sau sedinte Craciunescu nu evita sa le dea peste nas liberalilor de la Iasi dar mai ales lui Relu Fenechiu si Cristian Adomnitei. . Uite asa, fostul deputat liberal care a devenit primar de Pascani le tranteste in fata celor de la Iasi ( unul care e seful si unul care e ministru) de cate ori are ocazia, ca la alegerile locale filiala ieseana nu au reusit sa obtina mai mult de 10 procente la primarie si au scos abia patru consilieri locali.
Si se mai spune ca din acest motiv, ca sa vada Craciunescu cine este sef , fondurile pentru Pascani vin cam greu , abia reusind sa obtina vreo 50 de miliarde pentru refacerea digului.
P.S. Domnule primar de Pascani stiti vorba aia: capul plecat , sabia nu-l taie? si cum spunea o mare speranta a politicii romanesti de la PD, "ciocu mic ca noi suntem la putere", asa ar trebui sa faceti si dumneavoastra ... adica puterea e la Iasi nu la Pascani. E pacat de pascanenii care v-au votat si si-au pus sperantele in dumneavoastra. Acum e momentul sa atrageti bani cat se mai poate, pentru ca acusi se schimba puterea si dupa aia va fi mai greu .

PS 2 Domnule Craciunescu sa va traiasca nepotelul, am vazut ca sunteti proaspat bunic.

miercuri, 24 septembrie 2008

Pe fruntea lui Tudor Chiuariu scrie BACAU

Chiar daca Relu Fenechiu nici astazi nu spune clar, DA, Tudor Chiuariu candideaza la Bacau am auzit si cu cine se va bate pe colegiu . Cu nimeni altul decat celebrul Hrebe.
Mai mult decat atat, nu va mai preda la universitatea particulara din Iasi ci la Bacau, la universitatea George Bacovia. Astept declaratiile oficiale referitoare la Tudor Chiuariu

P.S. Maine va spun de ce Grigore Craciunescu nu mai este in gratiile lui Relu Fenechiu.

luni, 22 septembrie 2008

Avocata tonetarilor candideaza din partea PSD iar Terinte pus pe tusa

Pe cine credeti ca pune PSD pe liste la alegerile parlamentare ?

Pe nimeni alta decat avocata tonetarilor din Iasi care se numeste Nicoleta Vasiliu. Nu stim exact cine este, stim doar ca apara interesele tonetarilor care sunt destul de multi in Iasi.
Bon, Vasile Catea va candida pe colegiul unde este validat de liberali Cristian Adomnitei. Vor mai fi din partea PSD Ratoi, Constantinescu, Marian Enache si mai nou mai este in carti si tanarul politician Daniel Matasaru. Actualul senator Radu Terinte a fost exclus de pe liste si nu va candida. Apropo, zilele urmatoare va iesi cu o declaratie de presa pe acest subiect.

Restul candidatilor nu ii mai mentionez deoarece s-a tot scris de ei . Nu mai apare evident actualul deputat Mihai Dumitriu .

PS. Nu imi place lista social democratilor . Au fost cat pe ce se aiba un nume sonor pe liste si anume renumitul doctor, Tudor Ciuhodaru, insa desi intial a acceptat, in cele din urma i-a venit mintea la cap si s-a retras.

duminică, 21 septembrie 2008

Dresoarea de mameluci


Mihaela Popa - dresoarea de mameluci . Trebuie sa mentionez de la inceput ca titlul nu imi apartine ci este al unui coleg de breasla care a vrut sa puna acest titlu la material dar s-a gandit ca este prea dur ( daca pana la urma ai lasat titlul acesta am sa mentionez sursa). Cand l-am auzit mi s-a parut interesant si am intrebat de ce dresoare . Se pare ca la acea sedinta de la PDL a fost jalea de pe lume. Toata lumea se ruga de Mihaela Popa sa nu renunte la candidatura mai ales ca incepuse sa sune telefoanele si de la centru. Se spune ca era destul de hotarata sa se retraga iar atat Oprea cat si Carlan se rugau ca niste copii sa revina asupra deciziei. I-a tinut pe jar pana la finalul sedintei.
Mai fain a fost ca la un moment dat unora le venea sa ridice tonul insa stateau calmi deoarece presa era in sediu si trebuiau sa nu ne mai dea si alte subiecte .... recunosc ca am incercat si eu de vreo 3 ori sa aud ce se intampla insa nu am reusit sa prind decat .... "avem o problema in partid" ( vorba cuiva ..problema era presa care statea pe hol si astepta finalul sedintei).
Si ca o concluzie, acest final de meci se poate privi diferit . Eu am privit-o ca pe o victorie a Mihaelei Popa care a reusit sa le dea o lectie barbatilor politicieni , iar barbatii vad acest lucru ca pe o infrangere rusinoasa pe care au suferit-o barbatii politicieni. Dar pentru binele partidului ce nu face omul ....
PS. Pana la urma tot nu am inteles de ce Gabriel Grigore sau Toma sau Popescu ....in fine cum il mai cheama , vrea sa candideze .

vineri, 19 septembrie 2008

Ce au discutat Spanu si Grigore la intalnirea de taina cu Flutur

Citeam ca Flutur a avut o intalnire de taina la Iasi cu doi membri din filiala ieseana , evident din aripa lui Oprea adica fostii peledisti; Am intrebat si eu deoarece curiozitatea era mare si ce credeti ca mi se spune ?
" ceea ce apare pe site-ul respectiv sunt numai minciuni . Haideti sa va spun adevarul daca tot m-ati starnit. A fost o intalnire de 10 minute si nu a fost secreta . Eu si domnul Grigore i-am cerut ajutorul domnului Flutur sa ne ajute in campanie in mediul rural. Promisiunea dumnealui a fost ca va veni o zi sau doua sa ne ajute"
Bon , am elucidat misterul. La ora 19 incepe o mare sedinta la PDL - fostii peledistii sunt mereu nemultumiti spun unii din tabara PD - sunt curioasa ce schimbari vor mai aparea pe lista , oricum eliminarea lui Oajdea nu e o idee buna - e diferenta mare intre Oajdea si Grigore , care se pare ca in cele din urma va aparea pe liste. Iar ca fapt divers, O)ajdea este foarte relaxat ... stie el ce stie

marți, 16 septembrie 2008

Barfele Loredanei: Cine credeti ca are pretentii sa conduca o institutie ?

Ieri incepand cu ora 14.00 la Hotel Ciric a inceput marea petrecere a primarului care a implinit 52 de ani. Ieri nu a vrut sa ne spuna unde va petrecere asa ca am stat la o mica barfa cu cineva . La petrecerea au fost prezenti angajatii din Primarie directori si sefi servicii, de la RAJAC, de la regiile din subordinea primariei , de la CJ, primari PSD din judet, consilieri locali si membri din conducerea partidului si de la clubul de fotbal.

Dansul petrecerii a fost deschis de sarbatorit, adica Gheorghe Nichita care a avut-o ca partenera de dans pe Camelia Gavrila (a stat vreo 2-3 ore la peterecere). Al doilea dans a fost a viceprimarului Romeo Olteanu care a dansat cu sefa de la Starea Civila, Renata Marin.
La petrecerea lui Nichita a fost si Aurica Cobuz cu sotul ei . O sa intrebati cine e si de ce scriu despre ea. Well, este fosta primarita din Tibanesti care acum este consilier local in comuna. Faza tare este ca un consilier judetean a tras cat a putut pe linga Simirad sa o puna sef laBiroul Protectia Mediului , Muncii, PSI si Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilitate Publica, dar Simirad cum nu o are la suflet pe respectiva persoana, nu a vrut sub nici o forma
In fine mai interesant este ca acesta domna din Tibanesti vrea sa ajunga sefa de institutie . Cineva care candideaza i-a promis ca daca va ajunge parlamentar, o pune sef la Directia Agricola, sau chiar la SAPARD.
Eu personal ma indoiesc ca va ajunge parlamentar ,,,,

sâmbătă, 13 septembrie 2008

Barfele Loredanei- Blonda de la Ateneu

Astazi ne delectam tot cu o barfa de la PSD . Au devenit preferatii mei deoarece cand merg la conferintele lor de presa, nu spun nimic, doar vorbe goale iar cand intrebi ceva, cu onor ti se raspunde no coment.
Sa revenim, va provocam zilele trecute sa ghiciti cine va fi director la Ateneu si va dadeam doua indicii : blonda si sexy. Ei bine pentru ca a muncit in campanie si a organizat foarte bine mitingurile iar mai nou, a organizat excelent la Casa Studentilor, forumul pe educatie al PSD-ului s-a luat decizia ca sa fie premiata. Si nu va primi ceva neinsemnat ci diploma de director la Ateneu. Numele ei este Luminita Nacu, lucreaza la CCS insa nu mai stiu pe ce post . Vom urmari subiectul deoarece va fi concurs .....

PS. Cine are o poza cu ea o astept pe mailul loredana154@yahoo.com

vineri, 12 septembrie 2008

Barfele Loredanei

Inaugurez astazi o noua rubrica - Barfele Loredanei

La PSD Iasi e scandal cat Casa Poporului. Ce a fost la PDL inainte de stabilirea candidatilor dar ce e aici….. O mare diferenta . La PDL se urla in sedinte dar fiecare isi spunea oful , il mai injurau si pe lider, adica pe Carlan , Carlan ii calma si pana la urma iesea bine.
La PSD lumea nu prea comenteaza desi este nemultumita in schimb isi spun ofurile dupa. Asta este bine pentru ca uite asa mai aflam si noi .
Sa va spun ce am aflat ieri , vorbeau cateva persoane la o cafea si eu ma aflam acolo cu niste prieteni . Vorbeau ca Tompea si-a ridicat onor conducerea in cap fiindca a declansat vechiul conflict cu Niculescu si a atras-o si pe Ecaterina Andronescu in disputa. Niculescu l-a acuzat ca a politizat universitatea si conflictul iar Tompea l-a acuzat public pe Fenechiu ca-l sustine pe Niculescu. Tinand cont de intelegerea Fenechiu -Nichita, Fene s-a plans la Nichi ca-i strica imaginea si ar trebui sa ia masuri sa-l bage la fund pe Tompea. Asa ca , Tompea a fost scos de la Senat si bagat la deputati, unde Nichita stia sigur ca nu vrea. Numai ca Tompea isi baga picioarele si s-a retras.


La PNL inca mai cauta solutii pentru colegiu 4, unde a fost validat Tudor Chiuariu dar care va candida in cele din urma la Bacau. Liberalii ieseni jura ca Tudor Chiuariu va candida la Iasi insa alti liberali spun ca o varianta in locul lui Tudor pentru colegiul 4 este Mugur Cozmanciuc. Intrati pe blogul lui Tudor si vedeti unde a fost saptamana trecuta ....la Bacau of course. Daca candida la Iasi trebuia sa fie in Galata , Mircea sau Frumoasa .

Va provoc la un concurs : Cine va fi viitorul director la Ateneu ? Va dau doua indicii - este blonda si sexy

luni, 8 septembrie 2008

RATP, facatorul de minuni

8 septembrie, 2008, manastirea Hadambu unde era hram mare. O colega merge acolo pentru a face un reportaj . Intra in discutie cu o batrana venita sa se roage la icoana facatoare de minuni.
Dialog:
D: pentru ce vreti sa va rugati ?
batrana : maica , azi mi s-a intamplat o minune ....
Bun... gandeste colega mea , am descoperit ceva interesant , dialogul continua
Batrana are peste 60 de ani si este din Botosani
L-am trimis pe nepotul meu sa vina cu microbuzul la Targul Frumos , dupa ce l-am trimis pe el, fiica mea si ginerele meu au plecat la Bicaz.....
bun .... si mai ce ??
Batrana : am ajuns in gara la Nicolina si minune mare .... am gasit microbuz care m-a adus direct la Hadambu, maaare minune ...
Mda ... Colega mea se intoarce la redactie dupa cateva ore de cosmar petrecute la manastire: agitatie mare , oamenii se calcau in picioare si se injurau pentru a putea apuca niste sarmale si o farfurie cu bors de vaca
Au trecut vremurile cand hramul erau doar pentru adevaratii credinciosi ...acum vin oportunistii .

vineri, 5 septembrie 2008

I se rupe de DNA ...


In ce ipostaze ti se poate rupe de Directia Nationala Anticoruptie? Trebuie sa ai bani , mai grav e ca acest individ vrea sa ma reprezinte in Parlament
Este vorba de Becali . Dupa ce a fost suspendat cinci luni se dadea destept ...cica are capul tare .(vezi aici)


Am gasit poza la Pierre Dvara i se potriveste de minune

joi, 4 septembrie 2008

Femeia in ipostaze degradante...

Europarlamentarul iesean PD-L Mihaela Popa a cerut, în plenul Parlamentului European, eliminarea din mass-media a imaginilor care prezintă femeia în ipostaze degradante. Bun ....nu vreau sa spun ce comentarii am auzit pe acest subiect , din partea barbatilor evident . Nemultumirea era cat Casa Poporului .
Acum intrebarea e : este esential sa eliminam din mass-media imaginile care prezinta femeia in ipostaze degradante? Mai exact ce inseamna asta ? Si dau un exemplu : o femeie , sa zicem lider de partid la organizatia de femei desigur , ca in rest nu avem femei lider decat la conservatori, merge la o petrecere . Se afla si un fotograf pe acolo si se lasa fotografiata in ipostaze compromitatoare la modul ca isi da jos bluza , danseaza la bara sau isi arata jartica de la ciorap. Nu are voie sa publice fotografia ?
PS: Am postat aceasta fotografie deoarece Mihaela Popa este colega de partid cu Elena Udrea.

miercuri, 3 septembrie 2008

Flamingo Boys sau cursuri despre istoria Iasului ?


Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad ar fi potrivit sa participe la o emisiune de la OTV " Bunicii spun lucruri trasnite" ( inca nu au in grila asa ceva dar pentru audienta ei pot introduce fel de fel de emisiuni - mai au timp sa o introduca in grila de toamna). A stat si s-a gandit ca cea mai buna metoda de relaxare a angajatilor din subordine ar fi niste cursuri despre istoria si cultura Iasului.
La ce consilieri controversati si-a adunat in jurul sau probabil s-a gandit ca ar fi bine sa dea niste bani si unor profesori pensionari. Tinand cont ca functionarii din CJ nu preau au viata linistita de cand a venit Simirad la conducerea judetului, taman de cursuri nu le mai arde lor.
Cert e ca pentru a-si relaxa subordonatii, mai mult succes ar avea daca ar aduce de doua ori pe saptamana Flamingo Boys si Flamingo Girls.

luni, 1 septembrie 2008

Tudor Chiuariu va candida pe un colegiu la Bacau?


Se pare ca fostul ministru liberal al Justitiei, ieseanul Tudor Chiuariu, va candida la alegerile parlamentare pe un colegiu la Bacau. Liderul PNL Iasi, deputatul Relu Fenechiu, s-a abtinut de la comentarii, insa presedintele filialei liberale din Bacau, Romeo Stavarache, a confirmat ca au fost discutii in acest sens. "Deocamdata nu este nimic hotarat, dar exista o propunere in acest sens. Este foarte probabil ca Tudor Chiuariu sa candideze pe un colegiu la Bacau, dar nu s-a luat inca o decizie la nivelul conducerii partidului”, a precizat Romeo Stavarache. De cealalta parte, Tudor Chiuariu spune ca nu au fost discutii in acest sens: "Despre candidatura mea nu s-a discutat in cadrul Delegatiei Permanente, acolo unde se iau deciziile”. Liderul filialei iesene, Relu Fenechiu, nu a vrut sa spuna prea multe. "Tudor Chiuariu a fost validat pe un colegiu la Iasi de catre Biroul Permanent, iar cu mine nu a discutat nimeni aceasta problema referitoare la candidatura la Bacau”, a spus Relu Fenechiu.

Ramane de vazut unde va candida Tudor Chiuariu , cert e ca fostul ministru al Justitiei trebuie sa intre in Parlament.